Sastojci:

  • 42 komada oblandi isečenih na krugove veličine dlana
  • 350 g mlevenog mesa
  • 3 jajeta
  • 1/2 luka
  • 1 kašičica sušenog začinskog bilja
  • biber i so po ukusu
  • ulje za prženje
Trik da mleveno meso bude sočno:

Kada pripremate mleveno meso ubacite malo sodebikarbone u njega. Na pola kilograma mlevenog mesa ide trećina kašičice sode bikarbone. Promešajte meso i ostavite da odstoji 15 minuta, ali ne duže, jer može da mu se promeni ukus. Nakon toga nastavite sa pripremom.

Recept za meso prženo u oblandama:

Kako biste pripremili mleveno meso na ovaj način, prvo isecite luk na kockice. Mleveno meso dodajte u pripremljeni luk. Posolite po ukusu, dodajte 1 kašičicu začinskog bilja i mlevenog crnog bibera. Sve dobro izmešajte. Uzmite jednu malu oblandu i na nju stavite oko 1/2 kašike pripremljenog mlevenog mesa. Ravnomerno rasporedite mleveno meso po površini oblande. Pokrijte drugom oblandom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Razbijte tri jajeta u činiju. Malo posolite i umutite viljuškom. Pripremljene oblande umočite u jaje i odmah ih stavite u zagrejan tiganj sa uljem. Pržite prvo sa jedne strane na malo nižoj od srednje vatre, dok ne porumeni. Zatim okrenite na drugu stranu i pržite dok ne bude gotovo. Kada su ispržene, prebacite ih na papirni ubrus da se ocede. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rolat od krompira punjen mesom.

Pročitajte i kako da napravite rolat sa mlevenim mesom

BONUS VIDEO

Tortilje punjene mlevenim mesom  Izvor: Tortilje punjene mlevenim mesom

StvarUkusa