Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 2 kašike mlevene paprike
  • so i biber po ukusu
  • 1 srednji krompir, sitno iseckan
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 16 kora za pitu
  • 60 g rastopljenog putera

Recept za domaći burek sa mesom:

Za burek zagrejte rernu na 200 stepeni C. Mleveno meso ispržite na srednjoj vatri, 5 do 7 minuta. Umešajte papriku, so i biber. Prebacite smesu u veliku posudu i umešajte krompir i luk.

Premažite koru uljem, stavite preko nje drugu koru pa premažite uljem, a zatim kašikom rasporedite 1/8 goveđe mešavine duž ivice kore. Nakon toga umotajte kore u rolnu, donosno oblik cevi.

Ovu dugačku rolnu savijte u krug, i stavite na nepodmazan pleh. Ponovite postupak dok ne dobijete još sedam rolni, postavljajući svaku unutar prethodne postavljene u krug, u pleh. Po površini premažite otopljenim puterom.

Pecite u zagrejanoj rerni do zlatne boje, 20 do 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i burek sa sirom.

Pročitajte i kako se pravi domaći burek sa spanaćem i fetom

BONUS VIDEO

tiktok/rezepte.svetik recept za čeburel

StvarUkusa