Ovako pripremljen burek-pita veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu. Odličan je i za iznenadne goste, a uz neku salaticu, pavlaku ili jogurt može biti i predlog za brzi ručak. Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan.
Potrebno je:
4 jaja
250 g mlevenog mesa
1 praziluk
1 pavlaka ili jogurt od 200 gr.
6 kašika griza
6 kašika brašna
Priprema:
Praziluk iseći na kolutove, pa propržiti na ulju. Dodati mleveno meso pa malo prodinstati, a zatim dodati so i biber. Ostaviti da se ohladi. Umutiti jaja, dodati brašno i griz u koji smo izmešali prašak za pecivo. U to dodajte mleveno meso, zatim jogurt ili pavlaku i sve dobro izjednačite.
Pleh prečnika 24 cm podmažemo i sipamo testo. Možemo posuti malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 35 - 40 minuta. Ohlađen burek seći na kocke i služiti uz kiselo mleko ili jogurt.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem