Sastojci:
- 300 ml mlake vode, više po potrebi
- 2½ kašičice soli
- 2 kašičice suvog kvasca
- 420 g višenamenskog brašna
Pogledajte kako se pravi:
Recept za domaći hleb:
Kako biste napravili ovaj hleb, pomešajte viljuškom u većoj činiji vodu, so i kvasac. Zatim dodajte brašno i promešajte kutlačom ili rukom. Testo će biti lepljivo.
Pokrijte činiju i ostavite testo na stranu, da odstoji minimum 6 sati. Zagrejte rernu na 215 stepeni C, zajedno sa loncem za pečenje hleba. Nakon 15 minuta izvadite lonac za pečenje, pospite dno brašnom i zatim samo u dva poteza presavijte testo i prebacite ga u lonac.
Sredinu testa zasecite makazama i pospite površinu brašnom. Stavite poklopac na lonac za pečenje i pecite 30-35 minuta sa poklopcem. Nakon toga skinite poklopac, smanjite temperaturu rerne na 200 stepeni i pecite još 10-20 minuta bez poklopca dok se ne stvori zlatna korica.
Izvadite hleb na žicu i ostavite da se ohladi, oko 45 minuta. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i hleb sa leblebijama gotov za pola sata.
Pročitajte kako se pravi punjena cvet pogača sa šunkom i kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Banana vafli koje će deca obožavati
Prokelj sa šampinjonima za prilog ili glavno jelo
Kolač od prosa sa smokvama i orasima
Recept za pileću salatu sa orasima - 1 neobičan sastojak daje joj poseban šmek