Sastojci:

  • 520 g brašna
  • pola kocke svežeg kvasca
  • 35 g šećera
  • 160 ml mleka
  • 2 jajeta
  • pola kašičice soli
  • 110 g putera
  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • Jaje za premazivanje

Kako da umesite pogaču:

Naučite kako se pravi pogača, a ovaj recept uspeva iz prvog pokušaja.

U činiju sa brašnom dodajte svež kvasac, šećer, mleko i jaja, pa promešajte. Kada testo počne da se formira, nastavite da ga mesite. Posolite i nastavite sa mešenjem. Postepeno dodajte puter i zamesite testo. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči.

Nakon isteka vremena prenesite testo na radnu površinu i podelite na 19 jednakih delova. Formirajte loptice i razvaljajte ih. Stavite unutra po nekoliko kockica šunke i kačkavalaj i zatvorite kuglice. Prebacite ih u pleh za pečenje, ređajući u krug. Pokrijte krpom i ostavite da se dižu 1 sat. Posle sat vremena premažite lepinje jajetom i stavite u rernu. Pecite na 180°C 30 minuta.

Bonus video

Instagram/linda__atkinson  Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea