Sastojci:
- 520 g brašna
- pola kocke svežeg kvasca
- 35 g šećera
- 160 ml mleka
- 2 jajeta
- pola kašičice soli
- 110 g putera
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- Jaje za premazivanje
Kako da umesite pogaču:
Naučite kako se pravi pogača, a ovaj recept uspeva iz prvog pokušaja.
U činiju sa brašnom dodajte svež kvasac, šećer, mleko i jaja, pa promešajte. Kada testo počne da se formira, nastavite da ga mesite. Posolite i nastavite sa mešenjem. Postepeno dodajte puter i zamesite testo. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči.
Nakon isteka vremena prenesite testo na radnu površinu i podelite na 19 jednakih delova. Formirajte loptice i razvaljajte ih. Stavite unutra po nekoliko kockica šunke i kačkavalaj i zatvorite kuglice. Prebacite ih u pleh za pečenje, ređajući u krug. Pokrijte krpom i ostavite da se dižu 1 sat. Posle sat vremena premažite lepinje jajetom i stavite u rernu. Pecite na 180°C 30 minuta.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Starinski recept za vanilice za Svetog Jovana
Recept za pletenicu od lisnatog testa punjenu kremom
Da li svinjska mast može da se pokvari i gde je najbolje da je čuvate da bi duže trajala
Kolač bez šećera sa suvim voćem i čokoladom