Sastojci:

  • 500 g brašna, plus za posipanje
  • 2 kašičice soli
  • 30 ml ulja
  • 10 g
  • 390 g višanja, odmrzmutih i oceđenih
  • 100 g čokoladnih komadića
  • 100 g komadića bele čokolade

Recept za domaći hleb sa čokoladom i višnjama:

Za ovaj hleb stavite brašno u veliku činiju i dodajte so, ulje i kvasac. Polako dodajte 320 ml vode i mešajte rukom.Prebacite testo na lagano pobrašnjenu radnu površinu i mesite 4-7 minuta. Dodajte višnje u testo, a zatim dodajte komadiće čokolade. Dobro promešajte, dodajući malo brašna ako testo postane premekano.

Vratite testo u činiju, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči oko 1-1½ sat. Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na pola i svaku polovinu oblikujte u dugačku traku u obliku kobasice. Isprepletite ove dve trake jednu preko druge u vidu pletenice ili po vašoj želji.

Pospite pleh za pečenje brašnom. Stavite veknu na pleh za pečenje. Pospite i nju brašnom, stavite u veliku plastičnu kesu i ostavite da odstoji sat vremena. zagrejte rernu na 220 C.

Pecite hleb 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu rerne na 200 C i pecite još 20-25 minuta. Prebacite na rešetku da se ohladi. Kada se ohladi, narežite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i najlepšu pogaču sa cimetom u obliku pahulje.

Pročitajte kako se pravi banana hleb sa jogurtom i suvim grožđem

BONUS VIDEO

Instagram/celia_oeg/cltures_sucre Brioš punjen karamelom i orasima

StvarUkusa