Sastojci:
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g brašna bez glutena
- 50 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 4 velika jajeta, sobne temperature, umućena
- 260 ml bademovog mleka
- 79 ml ulja
Recept za bezglutenski hleb:
Kako biste napravili hleb, zagrejte rernu na 176 stepeni i podmažite tepsiju veličine 21 x 11 cm. Pomešajte suve sastojke - kukuruzno brašno, višenamensko brašno bez glutena, šećer, prašak za pecivo i so, dok se ne sjedine.
Dodajte vlažne sastojke kako biste dobili testo. Dodajte umućena jaja, bademovo mleko i ulje, i umutite dok ne dobijete homogenu bledo-žutu smesu (testo će biti prilično tečno i tečne konzistencije).
Sipajte testo u prethodno podmazanu tepsiju. Pecite 50 minuta do 1 sat dok ne porumeni i čačkalica ne bude čista. Ostavite veknu da se ohladi najmanje 10 minuta u plehu, pre nego što je ostavite da se ohladi na rešetki. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći rolovani hleb sa belim lukom i peršunom.
Pročitajte kako se pravi sladak beskvasni hleb od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan