Sastojci:

  • 240 g kukuruznog brašna
  • 240 g brašna bez glutena
  • 50 g šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 4 velika jajeta, sobne temperature, umućena
  • 260 ml bademovog mleka
  • 79 ml ulja

Recept za bezglutenski hleb:

Kako biste napravili hleb, zagrejte rernu na 176 stepeni i podmažite tepsiju veličine 21 x 11 cm. Pomešajte suve sastojke - kukuruzno brašno, višenamensko brašno bez glutena, šećer, prašak za pecivo i so, dok se ne sjedine.

Dodajte vlažne sastojke kako biste dobili testo. Dodajte umućena jaja, bademovo mleko i ulje, i umutite dok ne dobijete homogenu bledo-žutu smesu (testo će biti prilično tečno i tečne konzistencije).

Sipajte testo u prethodno podmazanu tepsiju. Pecite 50 minuta do 1 sat dok ne porumeni i čačkalica ne bude čista. Ostavite veknu da se ohladi najmanje 10 minuta u plehu, pre nego što je ostavite da se ohladi na rešetki. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći rolovani hleb sa belim lukom i peršunom.

Pročitajte kako se pravi sladak beskvasni hleb od samo 5 sastojaka

BONUS VIDEO

TikTok/our_cookingjourney Recept za poparu sa paradajz sosom

StvarUkusa