Sastojci:
- 500 g smrznutog lisnatog testa, odmrznuto
- 1 veliko jaje
- 1 kašika vode
- 6 traka slanine
- 2 srednja praziluka (samo beli delovi), naseckana
- 1 srednja žuta paprika, narezana na kockice
- 240 g iseckane piletine za pečenje
- 230 g krem sira, omekšanog
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- sitno seckani svež peršun i još seckane paprike
Recept za mini pice od lisnatog testa sa piletinom:
Za mini pice od lisnatog testa zagrejte rernu na 200°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvijte 1 list lisnatog testa. Koristeći okrugli rezač, isecite 6 krugova. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Razvijte drugi list testa.
Isecite još 6 krugova, pa pomoću rezača manjeg obima (ili manje staklene čaše) isecite centar svakog kruga. Stavite prstenove na krugove koji se nalaze na plehu. Stavite centralne krugove takođe na pleh za pečenje. U maloj činiji umutite jaje i vodu, a premažite testo. Pecite dok ne porumeni, 20-25 minuta i ohladite na rešetki.
U međuvremenu, u velikom tiganju, pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite na papirne ubruse da se ocede. Propržite na istom ulju praziluk i biber, 5-7 minuta. Smanjite toplotu, pa pomešajte slaninu, piletinu, krem sir, so i biber. Promešajte pa skloniti sa vatre.
Kada se dovoljno ohladi, filom ispunite ispečene krugove od lisnatog testa. Pospite peršunom i biberom i servirajte sa malim središnjim pecivom sa strane. Možda ćete želeti da napravite i gurmanske rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa.
Pročitajte kako se prave trouglovi od lisnatog testa sa šunkom i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun