Sastojci:

  • 100 grama rendanog kačkavalja
  • 180 g svežeg sira
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 100 g pirinčanog brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • malo sira i susama za posipanje
  • žumance za premazivanje

Pogledajte kako se prave:

Recept za đevreke sa sirom:

Za ove đevreke pomešajte sveži sir, jaje i prstohvat soli. Dodajte rendani kačkavalj i promešajte. Sipajte brašno i prašak za pecivo i potom umesite meko testo koje se ne lepi. Stavite u kesu i stavite u frižider na 15 minuta.

Podeliti testo na male komade. Svaki komad izrolajte u oblik konopca pa spojite krajeve tako da dobijete đevrek. Premažite đevreke žumancetom, pospite susamom i sa malo sira. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 C oko 20-30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće bezglutenske đevreke.

Pročitajte kako da napravite i đevrek punjen mlevenim mesom

BONUS VIDEO

Instagram/ kooki_lovescooking Pecivo punjeno belim mesom

StvarUkusa