Sastojci:
- 100 grama rendanog kačkavalja
- 180 g svežeg sira
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 100 g pirinčanog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- malo sira i susama za posipanje
- žumance za premazivanje
Pogledajte kako se prave:
Recept za đevreke sa sirom:
Za ove đevreke pomešajte sveži sir, jaje i prstohvat soli. Dodajte rendani kačkavalj i promešajte. Sipajte brašno i prašak za pecivo i potom umesite meko testo koje se ne lepi. Stavite u kesu i stavite u frižider na 15 minuta.
Podeliti testo na male komade. Svaki komad izrolajte u oblik konopca pa spojite krajeve tako da dobijete đevrek. Premažite đevreke žumancetom, pospite susamom i sa malo sira. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180 C oko 20-30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće bezglutenske đevreke.
Pročitajte kako da napravite i đevrek punjen mlevenim mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu
Kako da umesite slavski kolač
Punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel