Hleb mnogi ljudi drže u frižideru. Priznajemo, to deluje kao sigurna opcija. Međutim, stručnjaci izričito savetuju da ne čuvate pekarske proizvode u frižideru. Možda ćete želeti da pročitate i savet iskusnih domaćica o tome koliko dana može da se čuva testo u frižideru.

Ne bi trebalo da ga držite na temperaturama između 0 i 10 stepeni. Naime, takve temperature izazivaju rekristalizaciju i samim time pojavu vlage!

Preporučuje se čuvanje hleba u suvoj i čistoj kutiji za hleb, plastičnoj posudi koja je šupljikava i ima dotok vazduha ili umotan u lanenu krpu ili pamučni peškir. Hleb je prihvatljivo i čuvati u plastičnoj kesi, foliji ili prozirnoj foliji, ali tek kada se ohladi. Saznajte i genijalan trik kako da tostirate hleb pomoću pegle.

Pročitajte šta se dodaje u testo kako bi pecivo bilo sveže i mekano danima

BONUS VIDEO

Kako se pravi hleb sa belim lukom Instagram/foodiies_lifee

StvarUkusa