Hleb mnogi ljudi drže u frižideru. Priznajemo, to deluje kao sigurna opcija. Međutim, stručnjaci izričito savetuju da ne čuvate pekarske proizvode u frižideru. Možda ćete želeti da pročitate i savet iskusnih domaćica o tome koliko dana može da se čuva testo u frižideru.
Ne bi trebalo da ga držite na temperaturama između 0 i 10 stepeni. Naime, takve temperature izazivaju rekristalizaciju i samim time pojavu vlage!
Preporučuje se čuvanje hleba u suvoj i čistoj kutiji za hleb, plastičnoj posudi koja je šupljikava i ima dotok vazduha ili umotan u lanenu krpu ili pamučni peškir. Hleb je prihvatljivo i čuvati u plastičnoj kesi, foliji ili prozirnoj foliji, ali tek kada se ohladi. Saznajte i genijalan trik kako da tostirate hleb pomoću pegle.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus