Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 200 ml jogurta
- 80 ml ulja
- 1 jaje (za premazivanje)
- Po želji: sir, šunka, džem (za punjenje)
Priprema kiflica:
Domaće kiflice su mnogo ukusnije od kupovnih, a sa ovim receptom nećete pogrešiti.
U posudu pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i šećer. Dodajte jogurt i ulje, pa mesite dok ne dobijete mekano i glatko testo. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna. Podelite testo na 2 loptice. Svaku lopticu razvaljajte u krug i isecite na 8 trouglova. Ako želite punjenje, stavite ga na širi deo trougla, pa uvijte prema vrhu da oblikujete kiflicu.
Kiflice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom. Po želji, pospite susamom, lanom ili makom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, dok ne porumene.
Pročitajte i recept za najbrže kiflice
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Banana vafli koje će deca obožavati
Prokelj sa šampinjonima za prilog ili glavno jelo
Kolač od prosa sa smokvama i orasima
Recept za pileću salatu sa orasima - 1 neobičan sastojak daje joj poseban šmek