Sastojci:

Za testo:

  • 300 g bezglutenskog brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 8 g soli
  • 310 ml vode
  • 20 ml maslinovog ulja

Za fil:

  • 100 g paradajz pelata
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g čeri paradajza
  • 3 zelene paprike, iseckane
  • 100 g maslina bez koštica, iseckanih
  • 100 g mocarela sira
  • šaka listova bosiljka

Recept za bezglutenske mini pice:

Za mini pice stavite brašno u posudu, umešajte so i kvasac. Sipajte vodu i maslinovo ulje. Mešajte 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na stranu da se diže dok se ne udvostruči.

Zagrejte rernu na 230°C. Testo podelite na 24 komada jednake veličine na površini posutoj brašnom, pomoću čaše. Rasporedite ga po plehu i ostavite da se diže još 15 minuta.

Preko testa rasporedite pelat i začinite solju, rasporedite i zelenu papriku, masline i čeri paradajz. Pecite 12 minuta i dodajte listove bosiljka pre serviranja. Uživjate! Možda ćete želeti da napravite i mini pice od lisnatog testa sa piletinom.

Pročitajte kako se prave domaće mini pice koje se pojedu za tren

BONUS VIDEO

Facebook/Goran Abramovic Goran Abramović, pica majstor

StvarUkusa