Sastojci:
Za testo:
- 300 g bezglutenskog brašna
- 10 g suvog kvasca
- 8 g soli
- 310 ml vode
- 20 ml maslinovog ulja
Za fil:
- 100 g paradajz pelata
- 1 prstohvat soli
- 100 g čeri paradajza
- 3 zelene paprike, iseckane
- 100 g maslina bez koštica, iseckanih
- 100 g mocarela sira
- šaka listova bosiljka
Recept za bezglutenske mini pice:
Za mini pice stavite brašno u posudu, umešajte so i kvasac. Sipajte vodu i maslinovo ulje. Mešajte 5 minuta dok ne postane glatko. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na stranu da se diže dok se ne udvostruči.
Zagrejte rernu na 230°C. Testo podelite na 24 komada jednake veličine na površini posutoj brašnom, pomoću čaše. Rasporedite ga po plehu i ostavite da se diže još 15 minuta.
Preko testa rasporedite pelat i začinite solju, rasporedite i zelenu papriku, masline i čeri paradajz. Pecite 12 minuta i dodajte listove bosiljka pre serviranja. Uživjate! Možda ćete želeti da napravite i mini pice od lisnatog testa sa piletinom.
Pročitajte kako se prave domaće mini pice koje se pojedu za tren
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Torta monahinjina tajna
Kako da napravite čuvenu žito tortu
Zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem
Cimet rolnice od lisnatog testa
Pečeni karfiol u kremastom sosu sa sirom i belim lukom