Sastojci:

Za testo za picu:

  • 300 g višenamenskog brašna
  • 2 1/4 kašičice instant kvasca
  • 1 1/2 kašičice šećera
  • 3/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml tople vode

Za preliv: 

  • 60 ml sosa za picu
  • 170 g kačkavalja
  • 30 g narezanih crnih maslina

Recept za mini pice:

Za mini pice zagrejte rernu na 210 C i obložite dva pleha papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte 125 g brašna sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom u prahu i bosiljkom. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kašikom dobro sjedinite. Dodajte još 125 g brašna i promešajte.

Premažite drugu veliku posudu sa malo maslinovog ulja i prebacite testo u ovu podmazanu posudu. Čvrsto pokrijte najlonskom folijom i ostavite da se diže na toplom mestu 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Kada se testo udvostruči, ruke i radnu površinu lagano premažite brašnom, izvadite testo iz posude i nežno premesite samo nekoliko puta dokne postane glatko.

Koristite oklagiju i razvaljajte testo u tanak sloj, a zatim kalupom za kolače ili ivicom staklene šolje izvadite oko 20 krugova testa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.Dodajte kašičicu sosa za picu u sredinu svakog kruga testa, ostavljajući ivicu testa bez sosa.

Isecite svaku krišku kačkavalj na ploškice, stavite na svaku picu i opet prelijte sosom za picu. Dodajte naseckane crne masline sredinu svake pice. Pecite 10-12 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mini pice sa belim mesom i pečurkama.

Pročitajte kako da napravite i mini pice od hleba

BONUS VIDEO

Instagram/silviaerosmarino Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa

StvarUkusa