Pica je poznato italijansko jelo koje se pravi od testa i nadeva. Danas postoji milion različitih recepata za picu. Svako je odlučio da napravi svoju verziju, pa tako u Čikagu postoji pica od koje se Italijani groze. Ipak, ako volite da jedete picu, onda smo sigurno da ćete obožavati i ove zalgoje, a u pitanju je mini pica. Napravite je sa belim mesom, pečurkama, lukom, sirom...

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 160 ml toplog mleka
  • 1 kašičica soli
  • 30 g putera
  • Za nadev:
  • krem sir 
  • 200 g belog mesa
  • 1 crni luk 
  • 100-200 g pečuraka
  • tvrdi sir
  • Za premazivanje: 
  • 1 jaje 

Recept za mini pice sa belim mesom i pečurkama:

12:32
Korak 1

Umesite testo 

U posudi pomešajte toplo mleko, pa dodajte kvasac i šećer. Sve lepo promšejate, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se aktivira. Zatim dodajte jaje, prosejano brašno i so. Malo rukama mesite, pa dodajte puter sobne temeprature i dobro umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 2 sata. 

12:32
Korak 2

Napravite punjenje 

Belo meso posolite i pobiberite, pa propržite. Kada se ohladi izrendajte ga na sitno rende. U tiganju propržite crni luk isečen na trake, sve dok ne omekša. Zatim ga izvadite, pa u istom tiganju propržite sitno seckane pečurke. Sir izrendajte. 

12:32
Korak 3

Napravite mini pice 

Podelite testo na više komada i oblikujte loptice. Svaku lotpicu malo pritisnite rukom, pa čašom napravite udubljenje na sredini. Stavite krem sir, pa malo piletine i pečuraka. Pospite sirom. Drugu mini picu napravite tako što ćete staviti krem sir, luk i meso. Kombinacije možete da pravite po želji. 

12:50
Korak 4

Pecite mini pice 

Ivice mini pica premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. 

Pročitajte i ovo: Lažne mini pice

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthfitnessguide_ Mini pice od patlidžana

(StvarUkusa/S.B.)