Pica je poznato italijansko jelo koje se pravi od testa i nadeva. Danas postoji milion različitih recepata za picu. Svako je odlučio da napravi svoju verziju, pa tako u Čikagu postoji pica od koje se Italijani groze. Ipak, ako volite da jedete picu, onda smo sigurno da ćete obožavati i ove zalgoje, a u pitanju je mini pica. Napravite je sa belim mesom, pečurkama, lukom, sirom...
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 160 ml toplog mleka
- 1 kašičica soli
- 30 g putera
- Za nadev:
- krem sir
- 200 g belog mesa
- 1 crni luk
- 100-200 g pečuraka
- tvrdi sir
- Za premazivanje:
- 1 jaje
Recept za mini pice sa belim mesom i pečurkama:
Umesite testo
U posudi pomešajte toplo mleko, pa dodajte kvasac i šećer. Sve lepo promšejate, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se aktivira. Zatim dodajte jaje, prosejano brašno i so. Malo rukama mesite, pa dodajte puter sobne temeprature i dobro umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih 2 sata.
Napravite punjenje
Belo meso posolite i pobiberite, pa propržite. Kada se ohladi izrendajte ga na sitno rende. U tiganju propržite crni luk isečen na trake, sve dok ne omekša. Zatim ga izvadite, pa u istom tiganju propržite sitno seckane pečurke. Sir izrendajte.
Napravite mini pice
Podelite testo na više komada i oblikujte loptice. Svaku lotpicu malo pritisnite rukom, pa čašom napravite udubljenje na sredini. Stavite krem sir, pa malo piletine i pečuraka. Pospite sirom. Drugu mini picu napravite tako što ćete staviti krem sir, luk i meso. Kombinacije možete da pravite po želji.
Pecite mini pice
Ivice mini pica premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Lažne mini pice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem