Žu-žu je pecivo koje svi kupuju ili prave smrznuto, ali ako želite da isprobate nešto malo drugačije, predlažemo vam da isprobate ovaj recept. Potrebno je svega par sastojaka, a ukus je fantastičan. Da biste napravili ovako ukusan žu-žu potrebano je da lisnato testo napunite smesom od spanaća i sira.
Sastojci:
- 2 lisnata testa
- 1/2 šolje rikota sira
- 1/4 šolje iseckanog mocarela sira
- 1 šaka spanaća
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- Za premazivanje:
- 1 jaje
Recept za žu-žu sa spanaćem:
Napravite nadev
Spanać operite i procedite. U tiganju na malo ulja propržite mleveni beli luk, pa posle minut dodajte spanać. Pržite par minuta, a onda sklonite sa šporeta. Stavite u posudu, pa dodajte rikta sir, jaje, mocarelu i začine po želji. Sve dobro sjedinite.
Pripremite lisnato testo
Lisnato testo odmrznite, pa oklagijom razvucite. Isecite na pola, da dobijete 4 pravougaonika jednake veličine. Uzmite dva silikonska kalupa za led i stavite jedno testo preko. Prstima ga utisnite u kalup, pa sa drugom posudom napravite isto to.
Napunite testo
U svaki prorez sipajte nadev sa sirom i spanaćem, pa preko stavite lisnato testo. Dobro pritisnite ivice i isecite višak. Stavite u zamrzivač na 4 sata.
Pecite
Izvadite žu-žu iz kalupa i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi domaći žu-žu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus