Žu-žu je pecivo koje svi kupuju ili prave smrznuto, ali ako želite da isprobate nešto malo drugačije, predlažemo vam da isprobate ovaj recept. Potrebno je svega par sastojaka, a ukus je fantastičan. Da biste napravili ovako ukusan žu-žu potrebano je da lisnato testo napunite smesom od spanaća i sira. 

Sastojci:

  • 2 lisnata testa
  • 1/2 šolje rikota sira
  • 1/4 šolje iseckanog mocarela sira
  • 1 šaka spanaća
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje 
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje

Recept za žu-žu sa spanaćem:

10:51
Korak 1

Napravite nadev 

Spanać operite i procedite. U tiganju na malo ulja propržite mleveni beli luk, pa posle minut dodajte spanać. Pržite par minuta, a onda sklonite sa šporeta. Stavite u posudu, pa dodajte rikta sir, jaje, mocarelu i začine po želji. Sve dobro sjedinite. 

10:51
Korak 2

Pripremite lisnato testo 

Lisnato testo odmrznite, pa oklagijom razvucite. Isecite na pola, da dobijete 4 pravougaonika jednake veličine. Uzmite dva silikonska kalupa za led i stavite jedno testo preko. Prstima ga utisnite u kalup, pa sa drugom posudom napravite isto to. 

10:51
Korak 3

Napunite testo 

U svaki prorez sipajte nadev sa sirom i spanaćem, pa preko stavite lisnato testo. Dobro pritisnite ivice i isecite višak. Stavite u zamrzivač na 4 sata. 

11:19
Korak 4

Pecite 

Izvadite žu-žu iz kalupa i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite jajetom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi domaći žu-žu

BONUS VIDEO: 

Instagram/ kooki_lovescooking Pecivo punjeno belim mesom

(StvarUkusa/S.B.)