Ukoliko vi i vaši ukućani volite da jedete lisnato testo i proizvode od njega važno je da znate kako ga najbolje možete spremiti.

Često na proizvodima od smrznutog testa možemo pročitati uputstvo za upotrebu u kojem je navedeno da se proizvod pre pečenja mora odmrznuti i ostaviti da stoji dok ne naraste. Jedino tako testo će biti mekano i neće ostati dekavo unutra.

Ipak, ukoliko ste sada izvadili, na primer, žu žu iz zamrzivača i nemate vremena da čekate da se odmrzne evo nekoliko načina da ga brzo i lako pripremite.

BRZO ODMRZAVANJE

Testo nije lako odmrznuti, ipak ukoliko imate mikrotalasnu sve će biti brzo gotovo. Žu žu ili drugo lisnato testo poređajte na tanjir i na mikotalasnoj podesite na odmrzavanje... Prilagodite vreme odmrzavanja količini zamrznutog testa. Nakon što testo postane meko, mikotalasnu uključite da zagreje testo... Dovoljno je svega 30, 40 sekundi da testo krene da narasta. Nakon toga ga samo stavite u zagrejanu rernu na 230°C.

TAJNA NAJLEPŠE RAZLISTANOG TESTA

Kad je testo na pola pečeno uključite  na rerni opciju pečenja sa ventilatorom. Trik najlepše razlistanog peciva je upravo u tom vazduhu koji duva u rerni i podigne testo tako da maltene svaki listić bude odvojen od drugog. Ne smanjujte temperaturu do samog kraja pečenja, već kad je lepo rumeno izbadite i ostavite da se prohladi.

Nakon što jednom isprobate ove savete više nikada nećete čekati po nekoliko sati da se testo odmrzne, a žu žu vam više nikad neće biti slepljen.

Deca naročito vole da jedu "razlistani" žu žu, koji ima super hrskavu koricu odozgo. Isprobajte, super je.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs