Picete su mini verzija najpoznatijeg italijanskog jela od testa - pice. Mini pice možete da napravite na dosta načina, a postoje i jednostavni recepti gde je testo zamenjeno krekerima ili hlebom. Uglavno se služe kao predjelo, ali mogu da budu poslužene za doručak ili večeru. Mi vam predlažemo odličan recept za mini pice ili picete, a testo se pravi kao za uštipke. Istovremeno su hrskave i mekane, a možete da ih filujete po izboru.
- Sastojci:
- 300 g brašna
- 230 ml vode
- 1 kašičica soli
- 5-6 g svežeg kvasca
Priprema:
U posudu sipajte brašno, pa dodajte izmrvljeni kvasac i vodu. Promešajte kašikom dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte so i opet promešajte. Poklopite ili pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odmori nekih 40 minuta. Zatim ponovo promešajte, pa pokrijte i ostavite da odstoji još nekih 40 minuta. Vlažnim rukama premesite testo i onda opet pokrijte, pa ostavite da se diže 2-3 sata. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i pospte brašnom, pa prvo špatulom kratko premesite, a onda i rukama. Podelite testo na manje delove (oko 50-55 g) i oblikujte loptice. Pokrijte krpom i ostavite da odmore nekih 30 mintua. Rukama spljoštite svaku lopticu, pa ispržite u zagrejanom ulju, sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Svaku mini picu premažite paradajz sosom, pa stavite šunku, sir... ili nešto po vašoj želji.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus