Pravljenje tahini paste kod kuće je jednostavno i mnogo jeftinije od kupovine u prodavnici. Za nju su vam potrebna samo 3 sastojka i 10 minuta vremena. Ako do sada niste čuli, tahini pasta je glavni sastojak svakog domaćeg humusa, a takođe je odličan namaz za hleb ili kao preliv za salate. Tahini se može držati u frižideru mesec dana.
- Sastojci:
- 140 g susama
- 2-4 kašike ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Propržite susam u tiganju, pa ostavite da se ohlade. Kada se skroz ohlade prebacite ih u blender i dobro usitnite, tako da dobije kao namaz. Sipajte ulje, pa još kratko blendirajte kako bi dobili glatku smesu. Posolite i promešajte i vaša tahini pasta je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus