Pravljenje tahini paste kod kuće je jednostavno i mnogo jeftinije od kupovine u prodavnici. Za nju su vam potrebna samo 3 sastojka i 10 minuta vremena. Ako do sada niste čuli, tahini pasta je glavni sastojak svakog domaćeg humusa, a takođe je odličan namaz za hleb ili kao preliv za salate. Tahini se može držati u frižideru mesec dana.
- Sastojci:
- 140 g susama
- 2-4 kašike ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Propržite susam u tiganju, pa ostavite da se ohlade. Kada se skroz ohlade prebacite ih u blender i dobro usitnite, tako da dobije kao namaz. Sipajte ulje, pa još kratko blendirajte kako bi dobili glatku smesu. Posolite i promešajte i vaša tahini pasta je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem