Kroasan je francusko pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a možete da ga punite slanim ili slatkim namazima, ali isto tako možete da ga jedete i praznog. Mi vam donosimo savršen recept za kroasan punjen mocarela sirom, a onda i preliven belim lukom i puterom. Sir možete da zamenite i jeftinijim, a isto tako kod kuće možete da napravite mocarelu.  

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 250 g mocarela sira 
  • 70 g putera
  • 3 čena belog luka 

Recept za kroasane sa sirom i belim lukom:

11:02
Korak 1

Napravite kroasan 

Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite trouglove, pa u svaki stavite parče sira, pa urolajte. 

11:07
Korak 2

Napravite preliv od belog luka

Istopite puter, pa u njega dodajte mleveni beli luk i promešajte. Ako želite možete da dodate i seckani peršun. Premažite preko kroasana.

11:07
Korak 3

Pecite 

Poređajte kroasane na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 10-12 minuta. 

Pročitajte i ovo: Kroasani sa kremom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Kroasani sa kremom od lešnika

(StvarUkusa/S.B)