Kroasan je francusko pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a možete da ga punite slanim ili slatkim namazima, ali isto tako možete da ga jedete i praznog. Mi vam donosimo savršen recept za kroasan punjen mocarela sirom, a onda i preliven belim lukom i puterom. Sir možete da zamenite i jeftinijim, a isto tako kod kuće možete da napravite mocarelu.
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 250 g mocarela sira
- 70 g putera
- 3 čena belog luka
Recept za kroasane sa sirom i belim lukom:
Napravite kroasan
Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite trouglove, pa u svaki stavite parče sira, pa urolajte.
Napravite preliv od belog luka
Istopite puter, pa u njega dodajte mleveni beli luk i promešajte. Ako želite možete da dodate i seckani peršun. Premažite preko kroasana.
Pecite
Poređajte kroasane na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 10-12 minuta.
Pročitajte i ovo: Kroasani sa kremom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus