Sastojci:
- 2 kašičice ulja
- 450 g mlevenog mesa
- 140 g šampinjona, iseckanih na kockice
- 120 g crnog luka sitno isečenog na kockice
- 230 g kestenja, kuvanog
- 1½ kašičica mlevenog belog luka
- 1 kašičica sitno narendanog đumbira
- so i biber po ukusu
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 2 kašičice susamovog ulja
- 80 g mladog luka
- glavica zelene salate, očišćeni i oprani listovi
Recept za mleveno meso sa zelenom salatom:
Za ovo meso zagrejte ulje na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite 5-6 minuta, lomeći lopaticom meso na manje komade, dok se uglavnom ne isprži. Dodajte šampinjone i luk. Pržite 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
Umešajte kestenje, beli luk i đumbir. Pržite još 1 minut. U maloj činiji umutite soja sos, pirinčano sirće i susamovo ulje. Prelijte sos preko mešavine mesa i promešajte. Pospite mladi luk preko mesa i povrća. Kašikom stavite mešavinu mesa u listove zelene salate i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i korpice od pire krompira sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako se pravi musaka sa brokolijem i mlevenim mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Bogat novogodišnji program na Superstaru
Recept za slanu tortu sa piletinom
Salata od pečenog krompira sa kremastim prelivom
Kremasti kolač karpati