Sastojci:

  • 2 kašičice ulja
  • 450 g mlevenog mesa
  • 140 g šampinjona, iseckanih na kockice
  • 120 g crnog luka sitno isečenog na kockice
  • 230 g kestenja, kuvanog
  • 1½ kašičica mlevenog belog luka
  • 1 kašičica sitno narendanog đumbira
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike soja sosa
  • 2 kašike pirinčanog sirćeta
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 80 g mladog luka
  • glavica zelene salate, očišćeni i oprani listovi

Recept za mleveno meso sa zelenom salatom:

Za ovo meso zagrejte ulje na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite 5-6 minuta, lomeći lopaticom meso na manje komade, dok se uglavnom ne isprži. Dodajte šampinjone i luk. Pržite 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.

Umešajte kestenje, beli luk i đumbir. Pržite još 1 minut. U maloj činiji umutite soja sos, pirinčano sirće i susamovo ulje. Prelijte sos preko mešavine mesa i promešajte. Pospite mladi luk preko mesa i povrća. Kašikom stavite mešavinu mesa u listove zelene salate i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i korpice od pire krompira sa mlevenim mesom.

Pročitajte kako se pravi musaka sa brokolijem i mlevenim mesom

BONUS VIDEO

instagram fatmagulkitchen Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom

StvarUkusa