Sastojci:
- 450 g pilećih grudi, isečenih na komade veličine zalogaja
- 80 g kukuruznog skroba
- 2 kašike ulja
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1 zelena paprika, narezana na kockice
- 178 g šećera
- 120 ml jabukovog sirćeta
- 60 g kečapa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike vode
- mladi luk za ukras, po želji
- susam za ukras, po želji
Recept za sočnu piletinu u slatko-kiselom sosu:
Kako biste napravili piletinu, ubacite je zajedno sa kukuruznim skrobom u veliku najlonsku vrećicu za zatvaračem. Protresite da kako biste premazali dobro piletinu skrobom. U međuvremenu zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju. Ubacite meso i pržite na jakoj vatri dok ne porumeni, 4-5 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte preostalu kašiku ulja u isti tiganj.
Dodajte paprike i dinstajte dok ne porumene i malo omekšaju, 3-4 minuta. U međuvremenu pripremite sos tako što ćete umutiti šećer, sirće, kečap, soja sos, crni i beli luk u prahu u maloj posudi. Dodajte sos i piletinu nazad u tiganj. U maloj činiji umutite 1 kašiku kukuruznog skroba sa 2 kašike vode. Polako sipajte mešavinu kukuruznog skroba u sos. Pustite da provri i kuvajte dok se ne zgusne, 2-3 minuta. Servirajte odmah sa zelenim lukom i susamom za ukras, po želji. Možda ćete želeti da napravite i piletinu sa kikirikijem i pirinčem.
Pročitajte kako se pravi dimljeni luk punjen piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Kako da napravite kuvano vino sa crnom čokoladom
Posni čokoladni kolač sa orasima
Trik kako da kiseli kupus traje duže i da se ne pokvari
Najlepši praznični keksići sa đumbirom