Sastojci:

  • 450 g pilećih grudi, isečenih na komade veličine zalogaja
  • 80 g kukuruznog skroba
  • 2 kašike ulja
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 178 g šećera
  • 120 ml jabukovog sirćeta
  • 60 g kečapa
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 2 kašike vode
  • mladi luk za ukras, po želji
  • susam za ukras, po želji

Recept za sočnu piletinu u slatko-kiselom sosu:

Kako biste napravili piletinu, ubacite je zajedno sa kukuruznim skrobom u veliku najlonsku vrećicu za zatvaračem. Protresite da kako biste premazali dobro piletinu skrobom. U međuvremenu zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju. Ubacite meso i pržite na jakoj vatri dok ne porumeni, 4-5 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte preostalu kašiku ulja u isti tiganj.

Dodajte paprike i dinstajte dok ne porumene i malo omekšaju, 3-4 minuta. U međuvremenu pripremite sos tako što ćete umutiti šećer, sirće, kečap, soja sos, crni i beli luk u prahu u maloj posudi. Dodajte sos i piletinu nazad u tiganj. U maloj činiji umutite 1 kašiku kukuruznog skroba sa 2 kašike vode. Polako sipajte mešavinu kukuruznog skroba u sos. Pustite da provri i kuvajte dok se ne zgusne, 2-3 minuta. Servirajte odmah sa zelenim lukom i susamom za ukras, po želji. Možda ćete želeti da napravite i piletinu sa kikirikijem i pirinčem.

Pročitajte kako se pravi dimljeni luk punjen piletinom

BONUS VIDEO

Kurir televizija OVAKO SE PRAVI POHOVANA PILETINA "PARIZIJEN" SA ČUŠPAJZOM I SPANAĆEM!

StvarUkusa