Sastojci:
- 950 ml vode
- 470 ml nekuvanog belog pirinča
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike putera od kikirikija
- 2 kašičice belog vinskog sirćeta
- ¼ kašičice bibera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 pileća filea - isečene na tanke trake
- 3 kašike seckanog belog luka
- 1 ½ kašika seckanog svežeg korena đumbira
- 600 g cvetova brokolija
- 180 g seckanog mladog luka
- 80 g neslanog pečenog kikirikija
Recept za piletinu sa kikirikijem i pirinčem:
Za ovu piletinu pomešajte vodu i pirinač u šerpi na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok pirinač ne omekša i tečnost se ne upije, oko 20 minuta.
U međuvremenu, pomešajte soja sos, puter od kikirikija, sirće i biber u maloj posudi. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite i mešajte piletinu, beli luk i đumbir u vrelom ulju dok piletina ne porumeni, oko 5 minuta.
Smanjite toplotu na srednju i dodajte brokoli, zeleni luk, kikiriki i mešavinu soja sosa. Dinstajte, često mešajući, dok brokoli ne omekša i piletina ne bude kuvana, oko 5 minuta. Servirajte mešavinu piletine i brokolija preko kuvanog pirinča. Možda ćete želeti da napravite i dimljeni luk punjen piletinom.
Pročitajte kako se pravi salata sa piletinom i šargarepom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Domaća srpska krompir salata za praznike
Recept za čuvene košnice
Najbolja mimoza salata za praznike
Posna pita sa plavim patlidžanom za Svetog Nikolu