Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa 
  • svinjska mast
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 lovorova lista
  • biber u zrnu i mleveni biber po ukusu
  • 1 kašika tucane paprike
  • 400 - 500 g pilećeg mesa

Recept za podvarak:

Kiseli kupus najpre oprati kako bi se odstranio višak soli. Zatim isecite glavicu na trakice. Na masti propržite seckan crni luk, a zatim dodajte kupus. Dinstajte uz dodavanje vode dok ne omekša. Piletinu skuvajte pa iscepkajte na trakice i dodajte u kupus. Dodajte biber, tucanu papriku i lovor pa sve izmešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Podvarak zapeći da blago uhvati koricu, vodeći pritom računa da ne zagori. Pročitajte još jedan recept za podvarak sa 2 trik sastojka.

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme

Stvar ukusa