Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- svinjska mast
- 3 glavice crnog luka
- 3 lovorova lista
- biber u zrnu i mleveni biber po ukusu
- 1 kašika tucane paprike
- 400 - 500 g pilećeg mesa
Recept za podvarak:
Kiseli kupus najpre oprati kako bi se odstranio višak soli. Zatim isecite glavicu na trakice. Na masti propržite seckan crni luk, a zatim dodajte kupus. Dinstajte uz dodavanje vode dok ne omekša. Piletinu skuvajte pa iscepkajte na trakice i dodajte u kupus. Dodajte biber, tucanu papriku i lovor pa sve izmešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Podvarak zapeći da blago uhvati koricu, vodeći pritom računa da ne zagori. Pročitajte još jedan recept za podvarak sa 2 trik sastojka.
BONUS VIDEO
Stvar ukusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka