Sastojci:
- 3 kg kiselog kupusa
- 1 kg suvog mesa
- biber u zrnu, po ukusu
- 3 kašike aleve paprike
- so, po ukusu
- 6 kašika masti
- voda, po potrebi
- 1,5 glavica crnog luka
Recept za podvarak sa suvim mesom:
Kako biste napravili podvarak sa suvim mesom iseckajte crni luk. U šerpi istopite kašiku masti pa u bacite luk i propržite ga. Ubacite suvo meso i prelijte vodom, tako da voda pokrije polovinu mesa. Poklopite i kuvajte na srednjoj vatri 20 minuta, da voda provri, a zatim skinite sa vatre.
U drugu šerpu stavite kašiku masti da se otopi pa ubacite kiseli kupus. Propržite ga oko pet minuta, konstantno mešajući. Ubacite dve kašike slatke mlevene paprike pa pržite još pet minuta. Dodajte sve iz šerpe sa mesom, i još četiri kašike masti. Ubacite zrna bibera i posolite.
Krčkajte pola sata, pa promešajte i dolijte vode. Krčkajte dva sata uz povremeno mešanje. Po želji krčkajte još sat vremena za suvlji podvarak. Možda ćete želeti da napravite i posni podrvarak.
Pročitajte kako se pravi podvarak sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus