Sastojci:
- 1 kg mlevene piletine
- 2 jajeta
- 1 šolja prezli
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- biber
- Sveža majčina dušica
- 1 kašika putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crveni luk
Za sos:
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 420 ml pilećeg bujona
- 2 kašike senfa
- 4 kašike javorovog sirupa ili 2 kašike meda
- 2 kašike majoneza
Evo kako da napravite ćufte u sosu:
Ćufte spadaju u jednostavna jela svima omiljena. Lako se pripremaju, a možete ih servirati sa različitim sosevima i prilozima.
Mleveno meso stavite u posudu pa dodajte jaja, seckan luk, prezle i začine. Dobro izmešajte rukama. Kašikom uzimajte smesu i pravite loptice. Pržite na puteru sa svih strana pa odvojite na tanjir a u istoim tiganju napravite sos.
Na puteru propržite brašno pa dodajte senf, majonez, javorov sirup ili med. Dobro umešajte pa sipajte pileći bujon i kratko krčkajte. Vratite ćufte u tiganj sa sosom i kuvajte još 5-10 minuta na laganoj vatri. Servirajte ćufte uz pire krompir.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda