Sastojci:

  • 1 kg mlevene piletine 
  • 2 jajeta
  • 1 šolja prezli
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • Sveža majčina dušica
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crveni luk

Za sos:

  • 1 kašika putera
  • 1 kašika brašna
  • 420 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike senfa
  • 4 kašike javorovog sirupa ili 2 kašike meda
  • 2 kašike majoneza

 Evo kako da napravite ćufte u sosu:

Ćufte spadaju u jednostavna jela svima omiljena. Lako se pripremaju, a možete ih servirati sa različitim sosevima i prilozima.

Mleveno meso stavite u posudu pa dodajte jaja, seckan luk, prezle i začine. Dobro izmešajte rukama. Kašikom uzimajte smesu i pravite loptice. Pržite na puteru sa svih strana pa odvojite na tanjir a u istoim tiganju napravite sos.

Na puteru propržite brašno pa dodajte senf, majonez, javorov sirup ili med. Dobro umešajte pa sipajte pileći bujon i kratko krčkajte. Vratite ćufte u tiganj sa sosom i kuvajte još 5-10 minuta na laganoj vatri. Servirajte ćufte uz pire krompir.

Bonus video

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera