Sastojci:
- 1 kg mlevene piletine
- 2 jajeta
- 1 šolja prezli
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- biber
- Sveža majčina dušica
- 1 kašika putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crveni luk
Za sos:
- 1 kašika putera
- 1 kašika brašna
- 420 ml pilećeg bujona
- 2 kašike senfa
- 4 kašike javorovog sirupa ili 2 kašike meda
- 2 kašike majoneza
Evo kako da napravite ćufte u sosu:
Ćufte spadaju u jednostavna jela svima omiljena. Lako se pripremaju, a možete ih servirati sa različitim sosevima i prilozima.
Mleveno meso stavite u posudu pa dodajte jaja, seckan luk, prezle i začine. Dobro izmešajte rukama. Kašikom uzimajte smesu i pravite loptice. Pržite na puteru sa svih strana pa odvojite na tanjir a u istoim tiganju napravite sos.
Na puteru propržite brašno pa dodajte senf, majonez, javorov sirup ili med. Dobro umešajte pa sipajte pileći bujon i kratko krčkajte. Vratite ćufte u tiganj sa sosom i kuvajte još 5-10 minuta na laganoj vatri. Servirajte ćufte uz pire krompir.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za domaći liker od jaja, kao iz filmova
Novogodišnji kolač sa žele bombonama
Kako se prave svinjska rebarca
Novogodišnji rolat sa mlevenim mesom