Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- so i mleveni crni biber po ukusu
- prstohvat belog luka u prahu
- 230 g šampinjona, isečenih na kriške
- 1 crni luk, iseckan
- 300 ml krem supe od pečuraka
Recept za svinjske šnicle sa sosom od šampinjona:
Kako biste pripremili svinjetinu, prvo začinite šnicle solju, biberom i belim lukom. Propržite šnicle sa obe strane na jačoj vatri u velikom tiganju, pa ih prebacite na tanjir.
Dodajte pečurke i luk u isti tiganj i propržite jedan minut. Poređajte šnicle preko smese sa pečurkama. Prelijte ih krem supom. Poklopite, smanjite vatru i krčkajte dok šnicle ne omekšaju, 20 do 30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom.
Pročitajte kako se pravi pečeni svinjski file sa začinskim biljem i salsom od pistaća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije