Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • so i mleveni crni biber po ukusu
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 230 g šampinjona, isečenih na kriške
  • 1 crni luk, iseckan
  • 300 ml krem supe od pečuraka
Trik za sočnije meso:

Važno je ne preterati sa prženjem mesa kako bi ostalo sočno. Srednje jaka vatra je idealna.

Ukoliko imate i sos, kukuruzni skrob je odličan za zgušnjavanje sosa, ali ako želite gušći sos, slobodno dodajte još malo skroba.

Recept za svinjske šnicle sa sosom od šampinjona:

Kako biste pripremili svinjetinu, prvo začinite šnicle solju, biberom i belim lukom. Propržite šnicle sa obe strane na jačoj vatri u velikom tiganju, pa ih prebacite na tanjir.

Dodajte pečurke i luk u isti tiganj i propržite jedan minut. Poređajte šnicle preko smese sa pečurkama. Prelijte ih krem supom. Poklopite, smanjite vatru i krčkajte dok šnicle ne omekšaju, 20 do 30 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom.

Pročitajte kako se pravi pečeni svinjski file sa začinskim biljem i salsom od pistaća

BONUS VIDEO

SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa Izvor: SVINJETINA U EU POSKUPELA ZA 40 ODSTO: Evo kada ćemo saznati kako će biti kod nas! Kurir u Čačku, meštani FRAPIRANI cenom mesa

StvarUkusa