Sastojci:

  • 4 kašike putera
  • 680 g svinjskih šnicli
  • 120 ml + 2 kašike jabukovog jabukovog vina
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica iseckane sveže žalfije
  • 470 g jabuka sa jezgrom, tanko isečenih
  • so i biber po ukusu
Zašto je korisna svinjetina?

Svinjetina ima posebno visok sadržaj tiamina - vitamina koji pripada B kompleksu i ima važnu ulogu u mnogim funkcijama našeg organizma. Takođe je bogata selenom, cinkom i vitaminom B12 kao i niacinom, fosforom, gvožđem i sličnim mineralima prisutnim u mesu.

Recept za svinjske šnicle sa jabukama:

Kako biste napravili šnicle, prvo u velikom tiganju istopite 2 kašike putera na srednjoj vatri. Svinjetinu obilno začinite solju i biberom, pržite 6 minuta sa svake strane ili dok ne porumeni.

Dodajte 120 ml jabukovog vina u tiganj i dinsktajte još 6 minuta. Dok se šnicle dinstaju, istopite ostatak putera u drugom velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte jabuke i pržite ih 5 minuta ili dok ne omekšaju.

Dodajte preostale 2 kašike jabukovog vina u jabuke, pojačajte vatru i kuvajte još 1-2 minuta. Začinite jabuke solju po ukusu. Prebacite svinjske šnicle na tanjir. Umutite senf i žalfiju i začinite po ukusu solju i biberom.

Stavite jabuke na tanjir sa svinjetinom i prelijte sosom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom.

Pročitajte i kako se pravi rolovani svinjski file punjen pistaćima

BONUS VIDEO

Recept za faširane šnicle od tikvica Izvor: Recept za faširane šnicle od tikvica

StvarUkusa