Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle bez kostiju
  • so i biber, po ukusu
  • 120 ml pilećeg bujona
  • 160 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice limunovog soka

Recept za svinjske šnicle u kremastom sosu od senfa:

Svinjske šnicle začinite solju i biberom sa obe strane. Zagrejte tiganj na jakoj vatri i poprskajte ga uljem. Ubacite šnicle i pržite po 2-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene.

Svinjetinu prebacite na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom. Sipajte pileći bujon u tiganj, dodajte pavalku za kuvanje, senf i limunov sok. Dobro promešajte, smanjite vatru i dinstajte bez poklopca 5-6 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.

Kašikom prelijte svinjetinu. Po želji ukrasite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu.

Pročitajte kako se prave svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka

BONUS VIDEO

Kurir televizija Kako se spremaju faširane šnicle?

StvarUkusa