Sastojci:
Za rebarca:
- 1,3 kg svinjskih rebara
- 1 kašičica dimljene paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika šećera
- Crni biber po ukusu
Za marinadu:
- ½ čaše soka od pomorandže
- 1 kašičica dimljene paprike
- 3 kašike roštilj sosa
- 1 kašičica senfa
- 50 ml meda
Za krompir:
- 4 krompira
- 1 kašičica soli
- 50 g otopljenog putera
- 4–5 čenova belog luka
- Sveža mirođija
Priprema:
Sočna, mekana rebarca u slatko-dimljenoj marinadi i pečeni krompir s belim lukom – ručak koji se sam pamti. Ova kombinacija je pun pogodak za sve koji vole jela iz rerne koja se lako spremaju, a mirišu na domaće.
Pomešajte začine (so, biber, beli luk u prahu, dimljenu papriku i šećer), pa utrljajte ravnomerno po rebrima.
Pomešajte sok od pomorandže, roštilj sos, senf, med i dimljenu papriku. Prelijte preko rebara i ostavite da odstoje bar 1 sat (još bolje preko noći).
Operite krompir i isecite na četvrtine. Pomešajte sa otopljenim puterom, seckanim belim lukom, solju i mirođijom.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite rebarca i krompir. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 1,5 sat. Zatim otkrijte i pecite još 20 minuta da sve lepo porumeni.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije