Sastojci:

Za rebarca:

  • 1,3 kg svinjskih rebara
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika šećera
  • Crni biber po ukusu

Za marinadu:

  • ½ čaše soka od pomorandže
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 3 kašike roštilj sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 50 ml meda

Za krompir:

  • 4 krompira
  • 1 kašičica soli
  • 50 g otopljenog putera
  • 4–5 čenova belog luka
  • Sveža mirođija

Priprema:

Sočna, mekana rebarca u slatko-dimljenoj marinadi i pečeni krompir s belim lukom – ručak koji se sam pamti. Ova kombinacija je pun pogodak za sve koji vole jela iz rerne koja se lako spremaju, a mirišu na domaće.

Savet:

Za dodatni šmek, premažite rebarca još jednom roštilj sosom 10 minuta pre kraja pečenja. 

Pomešajte začine (so, biber, beli luk u prahu, dimljenu papriku i šećer), pa utrljajte ravnomerno po rebrima.

Pomešajte sok od pomorandže, roštilj sos, senf, med i dimljenu papriku. Prelijte preko rebara i ostavite da odstoje bar 1 sat (još bolje preko noći).

Operite krompir i isecite na četvrtine. Pomešajte sa otopljenim puterom, seckanim belim lukom, solju i mirođijom.

U vatrostalnu posudu ili pleh stavite rebarca i krompir. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 1,5 sat. Zatim otkrijte i pecite još 20 minuta da sve lepo porumeni.

Bonus video

SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU Izvor: SAVETI ZA SOČNO MESO NA ROŠTILJU