Sastojci:

  • 475 slanih krekera
  • 1 kašičica soli
  • 1 prstohvat belog luka u prahu ili po ukusu
  • 6 polovina pilećeg filea
  • 120 ml otopljenog margarina
Napravite sos od sira uz piletinu:

U manjem loncu otopiti 2 kašike putera, iseckati 1 mladi luk i dinstati ga minut. Dodati 1 1/2 kašike brašna i postepeno, uz mešanje, doliti 300 ml mleka. Ostaviti da se kuva dok se sos ne zgusne. Sipati 100 g rendanog parmezana, 1/2 kašičice senfa i 1/2 kašičice slatke crvene mlevene paprike. Kuvati dok se sir ne otopi, a sos zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Recept za hrskavu piletinu u pohu od krekera:

Kako biste pripemili piletinu, zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Podmažite veliki pleh za pečenje. Slane krekere ubacite u najlonsku vreću i izmrvite oklagijom. U plitkoj posudi pomešajte usitnjene krekere, so i beli luk u prahu.

Umočite pileća prsa u otopljeni margarin, a zatim ih pritisnite u smesu sa krekerima dok se ne premažu. Poređajte piletinu u pripremljeni pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni 45 do 60 minuta. Nakon toga servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i piletinu zapečenu sa pomorandžama i brusnicama.

Pročitajte kako se pravi pržena piletina i tikvice za lagani ručak

BONUS VIDEO

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa