Sastojci:
- 475 slanih krekera
- 1 kašičica soli
- 1 prstohvat belog luka u prahu ili po ukusu
- 6 polovina pilećeg filea
- 120 ml otopljenog margarina
Recept za hrskavu piletinu u pohu od krekera:
Kako biste pripemili piletinu, zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa. Podmažite veliki pleh za pečenje. Slane krekere ubacite u najlonsku vreću i izmrvite oklagijom. U plitkoj posudi pomešajte usitnjene krekere, so i beli luk u prahu.
Umočite pileća prsa u otopljeni margarin, a zatim ih pritisnite u smesu sa krekerima dok se ne premažu. Poređajte piletinu u pripremljeni pleh za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni 45 do 60 minuta. Nakon toga servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i piletinu zapečenu sa pomorandžama i brusnicama.
Pročitajte kako se pravi pržena piletina i tikvice za lagani ručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini