Sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • maslinovo ulje
  • 500 g mlevenog pilećeg mesa
  • 500 g paradajz sosa
  • svež ili zamrznut peršun
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1 veliki crni luk, sitno iseckan
  • kačkavalj
  • so i biber po ukusu
Zašto je korisno da jedete tikvice?

Tikvice imaju neverovatno nisku kalorijsku vrednost i mogu da se konzumiraju neograničeno. Sadrže i rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna. Pune su vitamina A, C, K, kalijuma, mangana i magnezijuma.

Recept za čamce od tikvica punjene piletinom i sirom:

Kako biste pripremili tikvice na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190° C. Pripremite čamce od tikvica. Odsecite ivice tikvica i prepolovite ih po dužini. Kašikom izdubite meso iz sredine. Iseckajte izdubljeno meso i ostavite sa strane.

Dno velike posude za pečenje napunite tankim slojem paradajz sosa. Pripremite fil, tako što ćete da zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja na srednjoj vatri i dodajte sitno iseckani beli luk, seckani crni luk i peršun. Pržite nekoliko minuta. Dodajte mleveno pileće meso, meso tikvica, so i biber i pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta ili dok piletina ne bude potpuno ispržena.

Zatim dodajte dodajte paradajz sos. Dobro promešajte, probajte i dodajte još soli i bibera po želji. Napunite čamce od tikvica smesom od piletine i poređajte ih u posudu za pečenje. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta. Narendajte kačkavalj i pecite nepokriveno još 5-10 minuta, dok se sir ne otopi i ne formira lepu koricu. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lažne lazanje od tikvica i mesa.

Pročitajte kako se pravi jednostavna pita sa tikvicama

BONUS VIDEO

Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi Izvor: Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi

StvarUkusa