Sastojci:

  • 4 velike tikvice
  • 900 g g mlevenog mesa
  • 680 g paradajz sosa
  • 400 g pasiranog mladog kravljeg sira sa kiselom pavlakom
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 200 g mocarele
  • 1 jaje
  • so i biber
  • šaka svežeg peršuna i bosiljka, iseckanih
Zašto je korisno da jedete tikvice?

Tikvice imaju neverovatno nisku kalorijsku vrednost i mogu da se konzumiraju neograničeno. Sadrže i rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna. Pune su vitamina A, C, K, kalijuma, mangana i magnezijuma.

Recept za lažne lazanje od tikvica:

Kako biste napravili ove lazanje, prvo nasecite tikvice po dužini na tanke kriške. Zagrejte rernu na 200°C. Ostavite ih na stranu. Nakon toga ubacite mleveno meso u veliki tiganj na srednje jaku vatru. Pržite ga dok ne porumeni. Zatim sipajte paradajz sos, samo odvojite pre toga 120 g sosa za kasnije, i promešajte sve zajedno, pa sklonite sa vatre.

Pomešajte mladi sir sa kiselom pavlakom, kačkavaljem, jajetom, solju i biberom. Stavite 120 g paradajz sosa na dno vatrostalne posude. Zatim rasporedite kriške tikvica preko sosa. Mogu da se preklapaju, a možete i da postavite jednu preko druge.

Zatim prelijte tikvice sa polovinom pripremljenog mesa, a preko toga ravnomerno rasporedite polovinu mešavine sira. Zatim dodajte 120 g rendane mocarele i pospite seckanim peršunom i bosiljkom.

Ponovite ove slojeve još jednom. Poređajte završni sloj kriški tikvica, pospite seckanim peršunom i bosiljkom i sa 120 g mocarela sira. Stavite lazanje u rernu i pecite 40 do 45 minuta. Ukrasite celim listićima bosiljka i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i meksičke lazanje s kukuruzom.

Pročitajte kako se prave originalne napuljske lazanje

BONUS VIDEO

Lazanje iz tiganja Izvor: Lazanje iz tiganja

StvarUkusa