Sastojci:
- 4 velike tikvice
- 900 g g mlevenog mesa
- 680 g paradajz sosa
- 400 g pasiranog mladog kravljeg sira sa kiselom pavlakom
- 100 g rendanog kačkavalja
- 200 g mocarele
- 1 jaje
- so i biber
- šaka svežeg peršuna i bosiljka, iseckanih
Recept za lažne lazanje od tikvica:
Kako biste napravili ove lazanje, prvo nasecite tikvice po dužini na tanke kriške. Zagrejte rernu na 200°C. Ostavite ih na stranu. Nakon toga ubacite mleveno meso u veliki tiganj na srednje jaku vatru. Pržite ga dok ne porumeni. Zatim sipajte paradajz sos, samo odvojite pre toga 120 g sosa za kasnije, i promešajte sve zajedno, pa sklonite sa vatre.
Pomešajte mladi sir sa kiselom pavlakom, kačkavaljem, jajetom, solju i biberom. Stavite 120 g paradajz sosa na dno vatrostalne posude. Zatim rasporedite kriške tikvica preko sosa. Mogu da se preklapaju, a možete i da postavite jednu preko druge.
Zatim prelijte tikvice sa polovinom pripremljenog mesa, a preko toga ravnomerno rasporedite polovinu mešavine sira. Zatim dodajte 120 g rendane mocarele i pospite seckanim peršunom i bosiljkom.
Ponovite ove slojeve još jednom. Poređajte završni sloj kriški tikvica, pospite seckanim peršunom i bosiljkom i sa 120 g mocarela sira. Stavite lazanje u rernu i pecite 40 do 45 minuta. Ukrasite celim listićima bosiljka i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i meksičke lazanje s kukuruzom.
Pročitajte kako se prave originalne napuljske lazanje
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze
Karfiol sa belim lukom iz rerne
Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
Salata sa kuvanom pilećom džigericom, šampinjonima i topljenim sirom
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem