Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 450 g mlevene govedine
- 120 g luka sitno isečenog na kockice
- 1 kašičica sitno isečenog belog luka
- 1 kašika mešavine suvih začina
- 120 g isečene zelene ljute papričice
- 400 g paradajza isečenog na kockice, oceđenog
- 120 g kukuruza
- 450 g pasulja iz konzerve
- 280 g ljutog paradajz sosa
- listovi za lazanje
- 3700 g iseckanog kačkavalja
- 2 kašike seckanog peršuna
- ulje
- prelivi kao što su pavlaka i gvakamole, po želji
Recept za meksičke lazanje s kukuruzom:
Kako biste napravili ove lazanje, prvo zagrejte rernu na 190 stepeni C. Premažite posudu za pečenje uljem. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu i pržite, lomeći meso lopaticom, 4-5 minuta. Dodajte luk i pržite 3-4 minuta ili dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Dodajte zelenu ljutu papričicu, paradajz isečen na kockice i kukuruz, pa promešajte da se sve pomeša.
Dodajte konzervu pasulja. Mešajte dok se smesa temeljno ne sjedini. Na dno posude za pečenje rasporedite tanak sloj paradajz sosa. Presecite listove za lazanje tako ćete imati više slojeva. Premažite 1/3 paradjz sosa preko tortilja, a zatim pospite 120 g sira. Preko sira rasporedite 1/3 mešavine pasulja i mesa.
Ponovite slojeve, završavajući slojem preostalog sira. Pokrijte i pecite 20 minuta, a zatim otkrijte i pecite još 20 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni. Pospite peršunom. Dodajte prelive po želji, pa isecite na kvadrate i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i originalne napuljske lazanje.
Pročitajte i kako se prave jednostavne lazanje sa pasuljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.