Sastojci:

  • 4 polovine pilećeg filea
  • so i bibera po ukusu
  • 2 velika jajeta
  • 240 g prezli, ili više po potrebi
  • 180 g rendanog parmezana
  • 2 kašike brašna
  • 120 ml maslinovog ulja za prženje
  • 120 g paradajz sosa
  • 60 g mocarele, isečene na male kockice
  • 60 g seckanog svežeg bosiljka
  • 120 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašičice maslinovog ulja
Zašto je korisno da jedete bosiljak?

Bosiljak je bogat vitaminima K, C i A i kalicjum, kalijumom, gvožđem i magnezijumom.
Jelima daje savršenu aromu, može da se koristi svež ili sušen. Ima antiupalna svojstva.

Recept za piletinu zapečenu sa parmezanom:

Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 230 stepeni C. Stavite pileći file u kesu koja se zaptiva, na ravnu površinu. Čvrsto istucite piletinu čekićem za meso na debljinu od 5 cm. Zatim je dobro začinite solju i biberom. Pospite brašno preko filea, ravnomerno premazujući obe strane. U plitkoj činiji umutite jaja i ostavite na stranu.

Pomešajte prezle i polovinu parmezana u posebnoj posudi, ostavite sa strane. Meso posuto brašnom umočite u razmućena jaja. Prebacite ga u mešavinu prezla i pospite sa obe strane. Ostavite piletinu da odstoji 10 do 15 minuta. Zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri i pržite piletinu u zagrejanom ulju do zlatne boje, oko 2 minuta po strani.

Prebacite piletinu u posudu za pečenje. Svaki file prelijte sa 2 kašike paradajz sosa, komadićima mocarele, svežeg bosiljka i kačkavalja. Odozgo pospite preostalim parmezanom i pokapajte sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrejanoj rerni dok sir ne porumeni, 15 do 20 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pečene pileće batačiće sa belim lukom i začinskim biljem.

Pročitajte kako se pravi brzinski ručak, pasta sa cezar salatom

BONUS VIDEO

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom

StvarUkusa