Sastojci:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 200 g g zeleg papričice, iseče na kockice
- 1 kašika soka od limete
- 0,25 kašičice soli
- 0,5 kašičice mlevenog kima
- 0,5 kašičice ljute paprike u prahu
- 8 g seckanog svežeg peršuna
- 340 g kuvane piletine isečene na kockice
- 230 g pavlake
- 450 g salsa verde (ljutok sosa od zelenog paradajza i zelene parpike)
- 10 tortilja
- 230 g rendanog kačkavalja
Recept za pileće enčilade sa zelenom papričicom:
Kako biste napravili piletinu na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190 stepeni. Lagano podmažite pleh. Mikserom umutite krem sir, dok ne postane lagan i pahuljast, oko 60 sekundi. Umešajte zelenu papričicu, sok od limete, so, kim, ljutu papriku i peršun, dok se dobro ne sjedine.
Umešajte kuvanu piletinu. Napravite salasa verde tako što ćete 4 zelena pardajza, beli luk i zelenu papriku da isečete i malo ubacite u rernu da proumeni. Nakon toga ih ubacite u blender sa peršunom, malo ulja, sokom od limete i limuna i malo soli, pa izblendirajte. U posebnoj posudi umutite pavlaku i salsa verde dok se ne sjedine. Stavite veliku kašiku mešavine salsa verde na dno pripremljene tepsije i rasporedite je u lagan, ravnomeran sloj, tek toliko da navlažite dno tepsije.
Sastavite enčilade tako što ćete staviti veliku mericu pilećeg fila na sredinu tortilje. Zarolajte tortiljui ređajte u tepsiju. Prelijte ostatak mešavine salsa verde preko nchilada. Pospite rendani kačkavalj odozgo i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta, dok sir ne porumeni. Po želji ukrasite još sveže seckanog peršuna. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i hrskavu začinjenu piletinu.
Pročitajte kako se prave prženi karabataci sa šargarepom i krompirima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.