Sastojci:
- 450 g goveđeg filea
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1 kg crvenog mladog krompira isečenog na komadiće
- 2 kašike putera
- 2 čena sitno seckanog belog luka
- 60 g rendanog parmezana, za serviranje
Recept za pržene kockice govedine sa hrskavim krompirićima:
Kako biste napravili govedinu na ovaj način, prvo file govedine isecite na komade veličine zalogaja. Stavite kockice mesa u plastičnu kesu sa zip zatvaračem ili u plitku posudu. Dodajte limunov sok, maslinovo ulje, vorčester sos, sirće, crni luk u prahu, beli luk u prahu, so i crni biber. Dobro izmešajte da se ravnomerno obloži. Poklopite ako je u činiji ili zatvorite kesu, a zatim stavite u frižider 1 do 8 sati da se marinira.
U velikom loncu prokuvajte posoljenu vodu. Dodajte krompir isečen na kockice i kuvajte oko 10 minuta ili dok ne omekša. Ocedite i stavite na stranu. Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Ispržite govedinu, dok ne porumeni. Izvadite je iz tiganja i stavite na stranu.
Vratite ispržene kockice govedine u tiganj, dodajte puter i sitno seckani beli luk. Pržite beli luk 1 minut, a zatim dodajte kuvani krompir. Pržite 3 do 5 minuta dok krompir malo ne porumeni. Servirajte toplo, po želji pospite rendanim parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mini govedinu Velington savršeno sočnu.
Pročitajte kako se pravi gulaš od govedine i cvekle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.