Sastojci:

  • 450 g goveđeg filea
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1 kg crvenog mladog krompira isečenog na komadiće
  • 2 kašike putera
  • 2 čena sitno seckanog belog luka
  • 60 g rendanog parmezana, za serviranje
Zato je korisno da jedete govedinu?

Govedina je bogata hranljivim materijama i visokokalorična je. Manje je masna od teletine. Sadrži vitamin A i vitamin B12, kao i vitamin B6 i K. Bogata je gvožđem, cinkom i selenom.

Recept za pržene kockice govedine sa hrskavim krompirićima:

Kako biste napravili govedinu na ovaj način, prvo file govedine isecite na komade veličine zalogaja. Stavite kockice mesa u plastičnu kesu sa zip zatvaračem ili u plitku posudu. Dodajte limunov sok, maslinovo ulje, vorčester sos, sirće, crni luk u prahu, beli luk u prahu, so i crni biber. Dobro izmešajte da se ravnomerno obloži. Poklopite ako je u činiji ili zatvorite kesu, a zatim stavite u frižider 1 do 8 sati da se marinira.

U velikom loncu prokuvajte posoljenu vodu. Dodajte krompir isečen na kockice i kuvajte oko 10 minuta ili dok ne omekša. Ocedite i stavite na stranu. Zagrejte tiganj na jakoj vatri. Ispržite govedinu, dok ne porumeni. Izvadite je iz tiganja i stavite na stranu.

Vratite ispržene kockice govedine u tiganj, dodajte puter i sitno seckani beli luk. Pržite beli luk 1 minut, a zatim dodajte kuvani krompir. Pržite 3 do 5 minuta dok krompir malo ne porumeni. Servirajte toplo, po želji pospite rendanim parmezanom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mini govedinu Velington savršeno sočnu.

Pročitajte kako se pravi gulaš od govedine i cvekle

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa