Sastojci:
- 6 paprika babura
- 2 kašičice ulja
- 680 g mlevenog mesa
- 120 g luka, sitno iseckanog
- 2 kašičice mlevenog belog luka
- 400 g kuvanog belog pirinča
- so i biber po ukusu
- 425 g paradajz sosa
- 1/2 kašičice mešavnone začinskog bilja
- 360 g mocarela sira iseckanog
- 2 kašike seckanog peršuna
Recept za paprike punjene mesom i zapečene sa sirom:
Kako biste napravili punjene paprike, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni C. Premažite veliku posudu za pečenje uljem. Odsecite vrhove paprika i očistite ih iznutra. Stavite paprike isečenom stranom nadole u posudu za pečenje. Dodajte 360 ml vode u posudu. Pokrijte posudu folijom i pecite 25 minuta.
Dok se paprike peku, pripremite fil. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom. Pržite 5-6 minuta. Dodajte seckani uk u tiganj i pržite 3-4 minuta ili dok ne omekša. Zatim ubacite beli luk i pržite 30 sekundi.
Ubacite kuvani pirinač, paradajz sos i začinsko bilje. Promešajte da se sjedini. Umešajte 120 g sira i so i biber po ukusu. Izvadite paprike iz rerne i ocedite vodu. Svaku napunite mešavinom mesa i pirinča, pa ih pospite preostalim sirom.
Pokrijte folijom i pecite 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne otopi ine porumeni, a paprika ne omekša. Pospite peršunom, pa uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečene paprike punjene mesom.
Pročitajte kako se prave posne punjene paprike
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.