Sastojci:

  • 6 paprika babura
  • 2 kašičice ulja
  • 680 g mlevenog mesa
  • 120 g luka, sitno iseckanog
  • 2 kašičice mlevenog belog luka
  • 400 g kuvanog belog pirinča
  • so i biber po ukusu
  • 425 g paradajz sosa
  • 1/2 kašičice mešavnone začinskog bilja
  • 360 g mocarela sira iseckanog
  • 2 kašike seckanog peršuna
Trik za još ukusnije punjene paprike:

Za punjene paprike se uglavnom koristi mleveno meso, a kada kupujete izaberite ili samo svinjsko ili mešano. Mleveno meso možete da propržite ili da koristite sveže (izbor je na vama). Ako koristite sveže, na puteru prodinstajte seckani crni luk, koji daje poseban šmek jelu, pa ga dodajte u posudu sa mesom i začinite. Zatim dodajte pirinač koji se kuva tako što se stavi u šerpu, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 kašika). Kuva se dok ne upije svu vodu, a ovako pripremljen pirinač neće upiti svu tečnost, pa će samim tim i nadev biti baš sočan. Ako ipak želite da punite proprženim mesom, njega dodajte u proprženi crni luk (isto na puteru) i u gotovo meso dodajte pirinač koji ste spremili na isti način kao i za sirovi nadev i dobro sjedinite. Naravno začinite po želji.

Recept za paprike punjene mesom i zapečene sa sirom:

Kako biste napravili punjene paprike, prvo zagrejte rernu na 176 stepeni C. Premažite veliku posudu za pečenje uljem. Odsecite vrhove paprika i očistite ih iznutra. Stavite paprike isečenom stranom nadole u ​​posudu za pečenje. Dodajte 360 ml vode u posudu. Pokrijte posudu folijom i pecite 25 minuta.

Dok se paprike peku, pripremite fil. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom. Pržite 5-6 minuta. Dodajte seckani uk u tiganj i pržite 3-4 minuta ili dok ne omekša. Zatim ubacite beli luk i pržite 30 sekundi.

Ubacite kuvani pirinač, paradajz sos i začinsko bilje. Promešajte da se sjedini. Umešajte 120 g sira i so i biber po ukusu. Izvadite paprike iz rerne i ocedite vodu. Svaku napunite mešavinom mesa i pirinča, pa ih pospite preostalim sirom.

Pokrijte folijom i pecite 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta ili dok se sir ne otopi ine porumeni, a paprika ne omekša. Pospite peršunom, pa uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečene paprike punjene mesom.

Pročitajte kako se prave posne punjene paprike

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
PUNJENE PAPRIKE ZA 100.000 DINARA! Porodica Milovanović pokidala u kuhinji: Plesale u studiju, a spremile jelo ZA DESETKU!  Izvor: PUNJENE PAPRIKE ZA 100.000 DINARA! Porodica Milovanović pokidala u kuhinji: Plesale u studiju, a spremile jelo ZA DESETKU!

StvarUkusa