Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 100 ml ulja
  • 475 ml vrele vode
  • 180 g pirinča
  • 700 g mlevenog mesa
  • 8 crvenih paprika
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašičice sušene nane
Zašto je dobro da jedete paprike?

Paprike su bogate vitaminom C, naročito crvene paprike. Sadrže i brojne druge vitamine poput vitamina A, ali i brojne minerale. Imaju antioskidativna svojstva, kao i antiinflamatorna.

Recept za zapečene paprike punjene mesom:

Kako biste napravili punjene paprike, oljuštite i naseckajte luk na kockice. Zagrejte ulje u tiganju i 120 ml vode. Dodajte luk i mešajte dok ne omekša. Operite pirinač, dodajte u šerpu i povremeno mešajte. Kada je pirinač napola gotov (oko 15 minuta prženja), dodajte mleveno meso i mešajte. 

Nakon 10 minuta posolite, pobiberite i promešajte. Dodajte vrelu vodu i pustite da se krčka oko 15 minuta. Skloniti sa šporeta i dodajte nanu.

Paprike dobro očistite i pripremite, pa ih napunite mlevenim mesom i pirinčem, pa peteljkama zatvorite otvor paprike da fil ne bi izlazio pri pečenju. Poređajte paprike u tepsiju i prelijte sa 100-200 ml vrele vode. Pecite na 200 stepeni C oko pola sata. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i omiljeni srpski recept za papriku u pavlaci.

Pročitajte kako se prave paprike punjene piletinom i pirinčem

BONUS VIDEO

Kako se najlakše seče paprika Izvor: Kako se najlakše seče paprika

StvarUkusa