Sastojci:
- 2 glavice luka
- 100 ml ulja
- 475 ml vrele vode
- 180 g pirinča
- 700 g mlevenog mesa
- 8 crvenih paprika
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 kašičice sušene nane
Recept za zapečene paprike punjene mesom:
Kako biste napravili punjene paprike, oljuštite i naseckajte luk na kockice. Zagrejte ulje u tiganju i 120 ml vode. Dodajte luk i mešajte dok ne omekša. Operite pirinač, dodajte u šerpu i povremeno mešajte. Kada je pirinač napola gotov (oko 15 minuta prženja), dodajte mleveno meso i mešajte.
Nakon 10 minuta posolite, pobiberite i promešajte. Dodajte vrelu vodu i pustite da se krčka oko 15 minuta. Skloniti sa šporeta i dodajte nanu.
Paprike dobro očistite i pripremite, pa ih napunite mlevenim mesom i pirinčem, pa peteljkama zatvorite otvor paprike da fil ne bi izlazio pri pečenju. Poređajte paprike u tepsiju i prelijte sa 100-200 ml vrele vode. Pecite na 200 stepeni C oko pola sata. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i omiljeni srpski recept za papriku u pavlaci.
Pročitajte kako se prave paprike punjene piletinom i pirinčem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom