Entuzijasti koji i dalje sami pripremaju zimnicu poput ajvara, biće oduševljeni ovim trikom za brže ljuštenje paprika. Domaćice koje vole da obraduju svoju porodicu domaćim jelima, neizostavno pripremaju i različite vrste zimnica.
Ajvar je svakako jedna od omiljenih zimnica, a ukoliko imate porodični recept koji prenosite s generacije na generaciju, zapišite uz njega i ovaj trik za lakše ljuštenje paprika, koje se peku u procesu pripreme za ajvar.
Naime, kada ispečete paprike u rerni, odmah ih pokrijte krpom ili najlonskom folijom! Pustite da stoje pokrivene oko 15 minuta do pola sata, u zavisnosti od količine. Na taj način će da se stvori para, zbog koje ćete mnogo lakše da ih oljuštite. Možda će vas zanimati i trikovi za najbolje punjene paprike.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun