Entuzijasti koji i dalje sami pripremaju zimnicu poput ajvara, biće oduševljeni ovim trikom za brže ljuštenje paprika. Domaćice koje vole da obraduju svoju porodicu domaćim jelima, neizostavno pripremaju i različite vrste zimnica.
Ajvar je svakako jedna od omiljenih zimnica, a ukoliko imate porodični recept koji prenosite s generacije na generaciju, zapišite uz njega i ovaj trik za lakše ljuštenje paprika, koje se peku u procesu pripreme za ajvar.
Naime, kada ispečete paprike u rerni, odmah ih pokrijte krpom ili najlonskom folijom! Pustite da stoje pokrivene oko 15 minuta do pola sata, u zavisnosti od količine. Na taj način će da se stvori para, zbog koje ćete mnogo lakše da ih oljuštite. Možda će vas zanimati i trikovi za najbolje punjene paprike.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus