Sigurno su se mnogi susreli sa situacijom da im šnicle budu žilave ili bezukusne. Obavezno isprobajte ove trikove:

1. Odvojite masnoće i vlakna! Tucanje šnicli čekićem razbija proteinska vlakna u mesu, objašnjava kuvar Martinez, što zauzvrat čini meso mekim. Pre svega, obavezno uklonite sve tetive i masnoću sa mesa. Svi ti delovi su poput gume i drže meso spojenim. Isecite ihh oštrim nožem i izlupajte čekićem, tako će mesto da postane tanko i ravno — što je upravo ono što želite od šnicle.

2. Nemojte da zaboravite da dobro začinite meso. Kada izlupate šniclu, obavezno je obilno začinite solju i biberom i ostavite da odstoji pola sata, kako bi aroma mogla da uđe u meso.

3. Pri prženju neizostavno je koristiti brašno, ali umesto običnog brašna koristite kukuruzni skrob zbog kog ćete dobiti hrskavije šnicle. Pored toga, začinite brašno solju i biberom, belim lukom u praku ili dimljenom paprikom. Možete da ubacite i začinsko bilje, dobićete savršene šnicle. Možda će vas zanimati i jednostavan trik da vam pohovane šnicle budu sočne.

Pročitajte i 6 načina da pravilno marinirate šnicle

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv, appetizing Trik da napravite pileće batačiće kao iz KFC-a

StvarUkusa