Sigurno su se mnogi susreli sa situacijom da im šnicle budu žilave ili bezukusne. Obavezno isprobajte ove trikove:
1. Odvojite masnoće i vlakna! Tucanje šnicli čekićem razbija proteinska vlakna u mesu, objašnjava kuvar Martinez, što zauzvrat čini meso mekim. Pre svega, obavezno uklonite sve tetive i masnoću sa mesa. Svi ti delovi su poput gume i drže meso spojenim. Isecite ihh oštrim nožem i izlupajte čekićem, tako će mesto da postane tanko i ravno — što je upravo ono što želite od šnicle.
2. Nemojte da zaboravite da dobro začinite meso. Kada izlupate šniclu, obavezno je obilno začinite solju i biberom i ostavite da odstoji pola sata, kako bi aroma mogla da uđe u meso.
3. Pri prženju neizostavno je koristiti brašno, ali umesto običnog brašna koristite kukuruzni skrob zbog kog ćete dobiti hrskavije šnicle. Pored toga, začinite brašno solju i biberom, belim lukom u praku ili dimljenom paprikom. Možete da ubacite i začinsko bilje, dobićete savršene šnicle. Možda će vas zanimati i jednostavan trik da vam pohovane šnicle budu sočne.
Pročitajte i 6 načina da pravilno marinirate šnicle
BONUS VIDEO
StvarUkusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati