Barene, peglane, cepkane... sve su to vrste zimnice koje možete napraviti od paprika. Ali isprobajte jedan nov recept za paprike iz tegle, koje su blago pikantne i biće odličan dodatak vašim teglama u ostavi. Za manje od sat vremena napravićete super salatu koja može da stoji celu zimu.
- Sastojci:
- 3 crvene paprike
- Za svaku teglu:
- 1 kriška crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica aleve paprike
- nekoliko zrna bibera
- 1 lovorov list
- 1 ljuta paprika
- Preliv:
- 1 litar vode
- 1 šolja sirćeta
- 3/4 šolje šećera
- 1/4 šolje soli
Priprema:
Na dno tegle stavite krišku crnog luka. Oprane i iseckane paprike rasporedite u tegle, u sredinu dodajte ljutu papričicu. Zatim stavite beli luk i začine. Pripremite preliv: u šerpu sipajte vodu i sirće. Dodajte šećer i so. Sve prokuvajte. Sipajte u tegle i napunite do vrha. Dobro zatvorite. Stavite tegle u šerpu sa vrućom vodom i pasterizujte oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem