Zimnica je nezamisliva bez paprika, a mogu da se spremaju na razne načine, bilo da od njih pravite ajvar, pinđur ili ljutenicu. Ovaj recept je za barene ljute paprike koje će oduševiti sve ljubitelje pikantnih jela. Priprema je vrlo jednostavna, paprike ne morate da čistite, a sjajno idu uz bilo koje jelo.
- Sastojci:
- 1 kg malih crvenih paprika
- 150 ml sirćeta
- 100 ulja
- 100 ml vode
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 1 glavica belog luka
Priprema:
Paprike dobro operite, pa ih malo skratite peteljku i na dnu napravite mali rez. U doboki, veći tiganj ili šerpu pomešajte vodu, sirće i ulje, dodajte so i šećer, pa sve dobro izmešajte. Zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje da se šećer i so rastope. Kada smesa krene da vri ubacite paprike. Paprike povremeno promešajte i prelivajte smesom dok u potpunosti ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodajte krupnije nasečen beli luk. Ponovo sve povremeno promešajte, vodeći računa da svaka paprike bude lepo obarena. Paprike će biti gotove nakon nekih pola sata. Pripremiteki sterilisane tegle, pa svaku punite sa paprikama. Na kraju u svaku teglu sipajte preostalu tečnost iz tiganja. Dobro zatvorite poklopce i okrenite tegle naopako. Ostavite ih tako dok se skroz ne ohlade, a zatim ih čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus