Sastojci:
- 1,5 kg pilećih bataka
- 120 ml maslinovog ulja
- 60 ml limunovog soka
- 2 kašičice mlevenog belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašičice mešavine suvih začina
- 2 kašike svežeg peršuna seckanog
- ulje
Recept za pečene pileće batačiće sa belim lukom i začinskim biljem:
Kako biste pripremili batake, prvo u veliku činiju stavite maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, so, biber i italijanske začine. Umutite da se sjedini. Stavite pileće batke u činiju i premažite ih marinadom. Pokrijte i stavite u frižider na najmanje 2 sata ili do 24 sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Premažite pleh sprejom za kuvanje. Poređajte batake u jednom sloju na pleh. Pecite 40 minuta ili dok se piletina ne ispeče. Pospite peršunom, pa servirajte. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i batačiće zapečene sa šargarepom i lukom.
Pročitajte i kako se prave aromatični pileći bataci sa testeninom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.