Sastojci:

  • 1,5 kg pilećih bataka
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 60 ml limunovog soka
  • 2 kašičice mlevenog belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 2 kašike svežeg peršuna seckanog
  • ulje
Savet za ukusniju piletinu:

Čarolija piletine je u tome što može biti kulinarsko prazno platno, ali kada je nedovoljno začinjeno – ili još gore, nije začinjeno – možete završiti sa neukusnom večerom ili ručkom. Proverite da li ste ravnomerno začinili sve strane piletine ili je marinirali pre termičke obrade. Začine možete da koristite po želji, a so i biber su obavezni.

Recept za pečene pileće batačiće sa belim lukom i začinskim biljem:

Kako biste pripremili batake, prvo u veliku činiju stavite maslinovo ulje, limunov sok, beli luk, so, biber i italijanske začine. Umutite da se sjedini. Stavite pileće batke u činiju i premažite ih marinadom. Pokrijte i stavite u frižider na najmanje 2 sata ili do 24 sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. Premažite pleh sprejom za kuvanje. Poređajte batake u jednom sloju na pleh. Pecite 40 minuta ili dok se piletina ne ispeče. Pospite peršunom, pa servirajte. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i batačiće zapečene sa šargarepom i lukom.

Pročitajte i kako se prave aromatični pileći bataci sa testeninom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Zapečeni bataci sa harmonika krompirom, medom i senfom  Izvor: Zapečeni bataci sa harmonika krompirom, medom i senfom

StvarUkusa