Sastojci:
- 40 g putera
- 2 kašičice ulja
- 60 g slanine, sitno iseckane na kockice
- 1 veliki luk, sitno isečen na kockice
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 350 g mladog krompira, presečenog na pola
- 80 ml paradajz paste
- 500 g fileta oslića, isečenog na komadiće
- iseckan svež peršun za ukras
- naseckana zelena ljutika za ukrašavanje
Recept za paprikaš sa oslićem i krompirima:
Kako biste napravili ovaj paprikaš, prvo stavite puter i maslinovo ulje u veliki tiganj na laganoj vatri. Kada se puter otopi, dodajte slaninu i pržite 5 minuta, odnosno dok ne omekša. Dodajte luk i lagano pržite oko 20 minuta, ili dok dobro ne omekša. Dodajte beli luk i pržite 2-3 minuta, dok ne zamiriše, zatim dodajte krompir, paradajz pastu i 250 ml vode.
Povećajte vatru na srednju i dovedite do ključanja, a zatim smanjite i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta, dok krompir ne bude tek skuvan. Dodajte ribu i kuvajte poklopljeno još 10-15 minuta, dok se ne skuva. Skinite poklopac poslednjih 5 minuta ako ima previše sosa. Začinite po ukusu solju i sveže mlevenim crnim biberom. Ukrasite peršunom i narezanom ljutikom i servirajte sa hrskavim hlebom. Možda ćete želeti da napravite i posni paprikaš sa krompirom i šargarepama.
Pročitajte i kako se pravi goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.