Sastojci:

  • 40 g putera
  • 2 kašičice ulja
  • 60 g slanine, sitno iseckane na kockice
  • 1 veliki luk, sitno isečen na kockice
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
  • 350 g mladog krompira, presečenog na pola
  • 80 ml paradajz paste
  • 500 g fileta oslića, isečenog na komadiće
  • iseckan svež peršun za ukras
  • naseckana zelena ljutika za ukrašavanje
Zašto je korisno jesti oslića?

Oslić je prepun vitamina pretežno B kompleksa. Spada u nemasne ribe sa visokim sadržajem proteina. Sadrži kalcijum, fosfor i selen, bogat je niacinom i vitaminom B12.

Recept za paprikaš sa oslićem i krompirima:

Kako biste napravili ovaj paprikaš, prvo stavite puter i maslinovo ulje u veliki tiganj na laganoj vatri. Kada se puter otopi, dodajte slaninu i pržite 5 minuta, odnosno dok ne omekša. Dodajte luk i lagano pržite oko 20 minuta, ili dok dobro ne omekša. Dodajte beli luk i pržite 2-3 minuta, dok ne zamiriše, zatim dodajte krompir, paradajz pastu i 250 ml vode.

Povećajte vatru na srednju i dovedite do ključanja, a zatim smanjite i kuvajte poklopljeno 15-20 minuta, dok krompir ne bude tek skuvan. Dodajte ribu i kuvajte poklopljeno još 10-15 minuta, dok se ne skuva. Skinite poklopac poslednjih 5 minuta ako ima previše sosa. Začinite po ukusu solju i sveže mlevenim crnim biberom. Ukrasite peršunom i narezanom ljutikom i servirajte sa hrskavim hlebom. Možda ćete želeti da napravite i posni paprikaš sa krompirom i šargarepama.

Pročitajte i kako se pravi goveđi paprikaš sa šargarepom i krompirom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za svinjski paprikaš Izvor: Recept za svinjski paprikaš

StvarUkusa