Sastojci:

  • 60 ml soja sosa
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike ljutog sosa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 2 kašičice seckanog svežeg korena đumbira
  • 2 kašičice seckanog belog luka
  • 4 komada belog mesa isečenog na komadiće veličine zalogaja
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika ulja
Zašto je korisno da jedete koren đumbira?

Đumbirov koren ima veliku količinu eteričnih ulja. Sadrži gingerol, koji ima protivupalna i antioksidativna svojstva. Bogat je kalijumom, kalcijumom, magnezijumom i fosforom. Takođe je bogat vitaminom C, E i folatima.

Recept za piletinu sa medom i sojinim sosom:

Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo u maloj činiji umutite sojin sos, med, ljuti sos, smeđi šećer, đumbir i beli luk, pa stavite sos na stranu.

Lagano začinite piletinu solju i biberom. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte piletinu, pržite i mešajte dok ne porumeni, oko 1 minut po strani.

Prelijte sos preko piletine i dinstajte nepokriveno, dok se sos ne zgusne, 8 do 10 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i hrskavu začinjenu piletinu.

Pročitajte i kako se pravi piletina sa krompirom u slatko-kiselom sosu

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa