Sastojci:

  • 3 veće tortilje
  • 1-2 komada kuvanog pilećeg filea
  • 200 g šampinjona
  • 70 g sira
  • 2 kuvana jajeta
  • 1 luk
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 čen belog luka

Za posipanje:

  • žumance i susam

Pogledajte kako se pravi:

Recept za pileće kornete za novogodišnju trpezu:

Za piletinu pripremljenu na ovaj način tortilje presecite na pola, urolajte u oblik korneta i učvrstite čačkalicom po ivicama. Zatim ih premažite žumancetom, pospite susamom i pecite 10 minuta u rerni na zagrejanoj na 180 stepeni.

Kuvani pileći file iseckajte na tanka vlakna, dodajte mu pržene šampirnjone sa lukom i sitno rendanim sirom i jajima. Napravite sos od kisele pavlake, belog luka i soli, pa i njega dodajte piletini. Punite tortilje u obliku korneta pa vrh uvaljajte u seckane orahe. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso sa slatko-slanim sosom.

Pročitajte i kako se pravi slana torta sa piletinom

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom

StvarUkusa