Sastojci:
- 2 kašike ulja i još za prženje
- 160 g prezli
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- 80 g majoneza
- 80 g pavlake
- 2,5 kašike iseckanog vlašca
- 2 kašičice senfa
- 230 g fileta pilećeg belog mesa
- 1 kašičica mlevene paprike
- 240 g seckanog kačkavalja
Recept za hrskavu začinjenu piletinu:
Kako biste pripremili piletinu, prvo postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte na 200 °. Lagano podmažite posudu za pečenje uljem. U velikom tiganju na jakoj vatri zagrejte 2 kašike ulja. Dodajte prezle i pržite često mešajući, dok ne porumene, 2 do 3 minuta, pa začinite solju i biberom. Prebacite na tanjir i ostavite da se ohlade.
U plitkoj činiji umutite majonez, pavlaku, vlašac i senf i začinite solju i biberom. Osušite piletinu. Pospite paprikom i sve začinite solju i biberom. Svaki file umočite u mešavinu majoneza, premažite sa obe strane, a zatim prebacite u pripremljenu posudu. Po vrhu prelijte preostalu mešavinu majoneza.
Dodajte kačkavalj u prezle, začinite biberom i promešajte da se sjedini. Na vrh piletine pospite mešavinu prezle, lagano pritiskajte da prijanja. Pecite piletinu 25 do 30 minuta. Prebacite piletinu na tanjir i ostavite da odstoji 10 minuta. Na vrh stavite još vlašca. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte od piletine i povrća zapečene u rerni.
Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Mafini sa kremom od limuna i malinama
Najukusniji potaž od tikvica
Pita od feta sira kakvu još niste probali
Kuglof sa višnjama i jogurtom