Sastojci:

  • 2 kašike ulja i još za prženje
  • 160 g prezli
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 80 g majoneza
  • 80 g pavlake
  • 2,5 kašike iseckanog vlašca
  • 2 kašičice senfa
  • 230 g fileta pilećeg belog mesa
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 240 g seckanog kačkavalja
Zašto je korisno da jedete vlašac?

Vlašac ima vrlo visok nivo vitamina C i pomaže da se ojača imuni sistem. Podstiče proizvodnju kolagena. Takođe sadrži vitamin K, koji je zanačajan za održavanje kostiju. Stimuliše mokrenje i time se izbacuju toksini, soli, vode i masti.

Recept za hrskavu začinjenu piletinu:

Kako biste pripremili piletinu, prvo postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte na 200 °. Lagano podmažite posudu za pečenje uljem. U velikom tiganju na jakoj vatri zagrejte 2 kašike ulja. Dodajte prezle i pržite često mešajući, dok ne porumene, 2 do 3 minuta, pa začinite solju i biberom. Prebacite na tanjir i ostavite da se ohlade.

U plitkoj činiji umutite majonez, pavlaku, vlašac i senf i začinite solju i biberom. Osušite piletinu. Pospite paprikom i sve začinite solju i biberom. Svaki file umočite u mešavinu majoneza, premažite sa obe strane, a zatim prebacite u pripremljenu posudu. Po vrhu prelijte preostalu mešavinu majoneza.

Dodajte kačkavalj u prezle, začinite biberom i promešajte da se sjedini. Na vrh piletine pospite mešavinu prezle, lagano pritiskajte da prijanja. Pecite piletinu 25 do 30 minuta. Prebacite piletinu na tanjir i ostavite da odstoji 10 minuta. Na vrh stavite još vlašca. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćufte od piletine i povrća zapečene u rerni.

Pročitajte kako se prave gnezda od mlevenog pilećeg mesa punjena jajima

BONUS VIDEO

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor:  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako

StvarUkusa