Sastojci:
Za meso:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- prstohvat soli i bibera
- prstohvat slatke paprike i korijandera
- 1 jaje
- 70 g prezle
- 50 ml ulja
- 50 ml vode
- 60 g putera
Za fil:
- 100 g sira
- 30 g čeri paradajza
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 20 g vlašca
Za salatu:
- 150 g zelene salate
- 150 g čeri paradajza
- prstohvat soli
- 10 ml maslinovog uja
- 5 ml soja sosa
- 8 ml limunovog soka
Recept za tortice od mesa punjene sirom i povrćem:
Kako biste pripremili meso na ovaj način, pripremite vatrostalne činijice. Pomešajte u činiji rukama sve sastojke za meso osim putera. Puterom obložite činije, pa utapkajte mešavinu mesa u činije.
Narendajte kačkavalj i rasporedite u činije. Zatim naseckajte čeri paradajz i takođe rasporedite u činijice. U posebnoj činiji razbijte dva jajeta i posolite. Sipajte mleko i promešajte žicom. Iseckajte vlašac i dodajte ovoj mešavini. Mešavinu sipajte u činijice, do vrha. Poređajte ih na tepsiju i pecite u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Iseckajte zelenu salatu i čeri paradajz, pospite uljem, soja sosom i limunom, pa promešajte salatu. Izvadite pečene mesne činije i servirajte sa salatom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i meso prženo u oblandama.
Pročitajte i kako se prave faširane šnicle od belog mesa i povrća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda