Sastojci:

Za meso:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • prstohvat soli i bibera
  • prstohvat slatke paprike i korijandera
  • 1 jaje
  • 70 g prezle
  • 50 ml ulja
  • 50 ml vode
  • 60 g putera

Za fil:

  • 100 g sira
  • 30 g čeri paradajza
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 100 ml mleka
  • 20 g vlašca

Za salatu:

  • 150 g zelene salate
  • 150 g čeri paradajza
  • prstohvat soli
  • 10 ml maslinovog uja
  • 5 ml soja sosa
  • 8 ml limunovog soka
Zašto je korisno da jedete korijander?

Korijander se zbog svoje komponente cineola, pored drugih esencijalnih ulja i linoleumske kiseline koristi kao antireumatik i protiv artritisa. Zbog toga utiče i na smanjenje zapaljenja kože. Pojedine od ovih kiselina smanjuju nivo holesterola u krvi. Potpomaže varenju zbog svojih komponenti. Bogat je gvožđem pa time pozitivno utiče na anemiju. Ima antialergenska svojstva i pomaže zdravlju kostiju.

Recept za tortice od mesa punjene sirom i povrćem:

Kako biste pripremili meso na ovaj način, pripremite vatrostalne činijice. Pomešajte u činiji rukama sve sastojke za meso osim putera. Puterom obložite činije, pa utapkajte mešavinu mesa u činije.

Narendajte kačkavalj i rasporedite u činije. Zatim naseckajte čeri paradajz i takođe rasporedite u činijice. U posebnoj činiji razbijte dva jajeta i posolite. Sipajte mleko i promešajte žicom. Iseckajte vlašac i dodajte ovoj mešavini. Mešavinu sipajte u činijice, do vrha. Poređajte ih na tepsiju i pecite u rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Iseckajte zelenu salatu i čeri paradajz, pospite uljem, soja sosom i limunom, pa promešajte salatu. Izvadite pečene mesne činije i servirajte sa salatom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i meso prženo u oblandama.

Pročitajte i kako se prave faširane šnicle od belog mesa i povrća

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Recept za sočne ćufte u sosu od povrća

StvarUkusa