Sastojci:
- 1,2 kg oslića
- 150 g sira
- šaka mirođije
- so i biber po ukusu
- 3 jajeta
- brašno za paniranje
- ulje za prženje
Recept za riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem:
Kako biste napravili ribu na ovaj način, prvo stavite filete oslića na dasku. Očistite ih i podelite na filete. Ako je riba duga, file se može poprečno preseći na dva dela. Ribu prekrijte prozirnom folijom i malo istucite čekićem za meso. Filete oslića posolite po ukusu i pobiberite mlevenim crnim biberom.
Kačkavalj narendajte na krupno rende. Iseckajte mirođiju i dodajte je u sir, pa izmešajte. Na file pažljivo stavite pripremljeni sir sa mirođijom. Svaki komad ribe uvijte u rolat. Počnite da motate rolnu sa šire strane. Gotove rolnice uvaljajte u brašno sa svih strana.
Razbijte 3 jajeta u činiju. Malo posolite i umutite viljuškom. Umočite rolnice sa svih strana u paniranje od jaja i stavite na zagrejani tiganj. Da sir ne bi curio, rolnice moraju biti jako dobro pohovane. Pržite ih sa jedne strane, pa ih okrenite. Gotovu ribu izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Poređajte riblje rolnice na tanjir i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i začinjenu pečenu pastrmku.
Pročitajte kako se pravi pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda