Sastojci:

  • 1,2 kg oslića
  • 150 g sira
  • šaka mirođije
  • so i biber po ukusu
  • 3 jajeta
  • brašno za paniranje
  • ulje za prženje
Zašto je korisno da jedete ribu oslić?

Oslić je veliki izvor esencijalnih masnih kiselina, a bogat je i proteinima, mineralima i vitaminima. Sadrži aminokiseline i antioksidanse. Bogat je i omega-3 esencijalnim masnim kiselinama, kao i vitaminima B kompleksa.

Recept za riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem:

Kako biste napravili ribu na ovaj način, prvo stavite filete oslića na dasku. Očistite ih i podelite na filete. Ako je riba duga, file se može poprečno preseći na dva dela. Ribu prekrijte prozirnom folijom i malo istucite čekićem za meso. Filete oslića posolite po ukusu i pobiberite mlevenim crnim biberom.

Kačkavalj narendajte na krupno rende. Iseckajte mirođiju i dodajte je u sir, pa izmešajte. Na file pažljivo stavite pripremljeni sir sa mirođijom. Svaki komad ribe uvijte u rolat. Počnite da motate rolnu sa šire strane. Gotove rolnice uvaljajte u brašno sa svih strana.

Razbijte 3 jajeta u činiju. Malo posolite i umutite viljuškom. Umočite rolnice sa svih strana u paniranje od jaja i stavite na zagrejani tiganj. Da sir ne bi curio, rolnice moraju biti jako dobro pohovane. Pržite ih sa jedne strane, pa ih okrenite. Gotovu ribu izvadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Poređajte riblje rolnice na tanjir i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i začinjenu pečenu pastrmku.

Pročitajte kako se pravi pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna

BONUS VIDEO

JESTE LI PRIMIJETILI NEOBIČNOG STANOVNIKA NJEGOŠEVOG PARKA? Izvor: JESTE LI PRIMIJETILI NEOBIČNOG STANOVNIKA NJEGOŠEVOG PARKA?

StvarUkusa