Sastojci:
- 6 bataka
- 2 crna luka
- 3 šargarepe
- 6 kašika paradajz sosa
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
Recept za batačiće zapečene sa šargarepom i lukom:
Kako biste napravili batake na ovaj način, prvo šargarepu isecite na krugove, a luk na kriške. Batake isecite na 2-3 dela i stavite u činiju. Sve posolite po ukusu, dodajte slatku papriku, pobiberite i dodajte paradajz sos. Sve izmešajte i stavite seckanu šargarepu i luk. Pomešajte, poklopite i ostavite da se marinira 30 minuta.
Podmažite posudu za pečenje uljem. U pripremljenu posudu prvo stavite marinirano meso, a zatim između komada mesa stavite povrće. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite otprilike 40-45 minuta. Izvadite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i batake koji se samo lepe za prste.
Pročitajte i kako se prave začinjeni pileći bataci
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.