Sastojci:

  • 6 bataka
  • 2 crna luka
  • 3 šargarepe
  • 6 kašika paradajz sosa
  • 2 kašičice mlevene slatke paprike
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
Napravite domaći paradajz sos:

Uzmite 12 komada paradajz i isecite na polovine pa pecite sa belim i crnim lukom, uljem, solju i biberom 45 minuta na 220 stepeni. Sve izmiksirajte i začinite po ukusu. Ohladite i spakujte u tegle.

Recept za batačiće zapečene sa šargarepom i lukom:

Kako biste napravili batake na ovaj način, prvo šargarepu isecite na krugove, a luk na kriške. Batake isecite na 2-3 dela i stavite u činiju. Sve posolite po ukusu, dodajte slatku papriku, pobiberite i dodajte paradajz sos. Sve izmešajte i stavite seckanu šargarepu i luk. Pomešajte, poklopite i ostavite da se marinira 30 minuta.

Podmažite posudu za pečenje uljem. U pripremljenu posudu prvo stavite marinirano meso, a zatim između komada mesa stavite povrće. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite otprilike 40-45 minuta. Izvadite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i batake koji se samo lepe za prste.

Pročitajte i kako se prave začinjeni pileći bataci

BONUS VIDEO

Zapečeni bataci sa harmonika krompirom, medom i senfom  Izvor: Zapečeni bataci sa harmonika krompirom, medom i senfom

StvarUkusa